Har du tænkt på hvad forkortelse af dine golfkøller kan betyde for din præstation? Måske ikke. De fleste golfspillere beslutter at forkorte deres køller uden at kende konsekvenserne. Det er ikke forkert at forkorte din golfkølle. Der er faktisk en stor chance for, at de er længere end de burde være.

I årenes løb har producenter produceret længere køller for at maksimere deres salg ved at reklamere for længere distancer. Det er ikke usædvanligt at finde golfspillere med dårlige arbejdsstillinger, dårlig nøjagtighed og kort distance. De fleste spillere beslutter at forkorte deres køller, men dette har både sine fordele og ulemper.

I denne artikel ser vi på de forskellige effekter du sandsynligvis vil støde på, når du forkorter dine golfkøller og hvorfor golfspillere beslutter at gøre det. Nogle er ikke så tiltalende, mens andre er ret effektive.

Hvad sker der når dine golfkøller er for korte?

Du har sandsynligvis stillet dig selv dette spørgsmål. I det øjeblik du begynder at tænke, at dine golfkøller er for korte er det ikke en god ting. Der er stor chance for at du har bemærket et par tilfælde, mens du er på golfbanen, og det påvirker på en eller anden måde din præstation.

Når du forkorter din kølle sker der flere ting. For det første bliver køllen mere stiv i det og mister fleksibilitet. Det kræver, at du bruger en højere svinghastighed for at ramme som før. Korte køller har lavere svinghastigheder og det gør det svært at opnå lang distance.

Den anden ting er at du vil opleve et vist niveau af akavethed når du tager et sving. Denne følelse skyldes, at du står for tæt på bolden og det kan tage tid for dig at tilpasse dig køllens længde. Hvis du fortsætter med at føle på denne måde et stykke tid, er der stor chance for, at din kølle er for kort.

Endelig, når du forkorter din kølle mister den vægt. En tomme kan lyde som om det er ingenting, men når du først svinger køllen, vil du bemærke forskellen. Vægten hjælper med at afbalancere køllen og den påvirker når du rammer bolden på det rigtige sted. Det kan være en udfordring at spille med en undervægtsklub og den eneste løsning er at tilføje en vægt ved hjælp af en tungere skaft eller blybånd.

Fordelene ved at forkorte dine golfkøller

Mens en kortere kølle kan reducere din afstand eller distance, har det flere fordele. De fleste golfspillere er ude efter at forbedre deres præstationer og mens de er i gang, nyde spillet så meget som muligt.

Så hvis kortere golfkøller får dig til at opnå dette, er der ingen grund til at fortsætte med at bruge de lange køller. Nedenfor er nogle af fordelene ved at forkorte dine skafter, i modsætning til at bruge standard golfkøller.

Forbedret nøjagtighed

Længere afstand uden den ønskede nøjagtighed kan du ikke bruge til noget. Producenter reklamerer for lange køller, fordi de tilbyder bedre afstande, men den triste virkelighed er at deres nøjagtighed normalt reduceres for de fleste golfspillere. Med korte køller vil du sandsynligvis forbedre din nøjagtighed, hvilket er det vigtigste aspekt, når du prøver at forbedre din præstation.

Det betyder ikke nødvendigvis, at du med en forkortet kølle har lavere distance. Du kan slå bolden længere, så længe du sender den rigtige mængde energi fra køllen til bolden og forbedrer kvaliteten af ​​kontakten ved stød.

Forbedret kontrol med køllen

Korte golfkøller er nemmere at kontrollere sammenlignet med dem med længere skafter. Når du bruger en forkortet kølle vil du se, at du har mere kontrol over for driveren på grund af den reducerede fleksibilitet. Køllerne er også lettere og stivner lidt op. Det ultimative mål er at have kontrol over køllen for at få bedre nøjagtighed, når du tager et sving.

Bedre sving og skaftvinkel

De fleste golfspillere der bruger lange skafter, finder det udfordrende at få den bedste position til de ønskede sving og skaftvinkler. Kortere køller ser ud til at give en bedre lodret vinkel mellem jorden og afstanden, som køllehovedet bevæger sig i. Korte golfkøller hjælper dig med at undgå at løfte køllen fra din krop.

Hvordan forkortning af din golfkølle påvirker lie-vinklen

For at være en succesrig golfspiller skal du gå ganske langt i at forstå de små detaljer i spillet. Når det er sagt, påvirker forkortelse af din kølle den lie-vinkel, der potentielt kan påvirke din præstation.

Det er afgørende at når du tilpasser golfkøllen, at justeringen af ​​lie-vinklen sker efter justering af skaftlængden. Bemærk, at for hver ½ tomme reduktion, bliver lie-vinklen én grad mindre lodret. Derfor, når lie mindskes, rammer køllen bolden tættere på bunden. Køllehovedet vil have en tendens til at lukke og dit skud vil sandsynligvis gå mod venstre.

Ofte stillede spørgsmål

Spørgsmål: Hvad sker der, når du forkorter din golfkølle?

Når du forkorter din golfkølle, bliver den stivere og mere fast. Det mister en vis fleksibilitet som følge af den reducerede længde. Golfkøllen bliver lettere på grund af vægttabet og løsningen er, at tilføje mere vægt ved hjælp af blybånd, så du ikke overvælder køllen med din styrke.

Spørgsmål: Skal du forkorte din golfkølle?

Om du skal forkorte eller forlænge dine golfkøller afhænger helt af din præstation på banen. Der er mange faktorer involveret i kølletilpasning. En kort golfkølle forventes at give dig bedre nøjagtighed og kontrol over bolden, mens den lange kølle giver dig mere afstand.

Spørgsmål: Bør lavere golfspillere bruge korte golfkøller?

Hvor lav er en lav golfspiller? Det er vigtigt at du får de rigtige målinger, inden du beslutter dig for at forkorte din golfkølle. Bemærk også, at en “lav golfspiller” kan finde det behageligt at bruge en standard golfkølle end at bruge en forkortet. Det hele afhænger af din højde og andre dynamiske målinger.

Det kræver en kort golfkølle før den gennemsnitlige golfspiller opnår kontrol og evnen til at mestre fairway næsten hver gang. En kort golfkølle har imidlertid også mistet en vis grad af fleksibilitet og vægt. Det er vigtigt at bemærke, at selv den nævnte standard golfkølle kan være ret udfordrende for den gennemsnitlige golfspiller at opnå de rigtige svingpositioner og kropsholdning med.

Desværre udnytter virksomheder kølledistance til at fremstille “køller i standardlængde.” Hvad der vil overraske dig er, at omkring 90 procent af golfspillere ikke bruger køller i standardlængde. Det er en markedsføringsteknik for dem at sælge dig dyrere custom fit køller.

Vi håber, at du nu har en bedre forståelse af virkningerne af at forkorte dine golfkøller. Husk at med kortere køller vil du sandsynligvis forbedre din nøjagtighed og have bedre skaftvinkler. Overvej altid din spiltype og højdedynamik, før du overvejer at justere længden på dine golfkøllers skafter.