Sådan polerer du din golfkølle med Dremel

Sådan fjerner du ridser på din golfkølle

Uanset om du er professionel eller amatør golfspiller, vil du altid drømme om en bedre score. Rester og snavs fra jordpartikler kan påvirke dit skuds bane markant. Et godt golfspil handler om, hvordan du styrer bolden og din nøjagtighed. Det er vigtigt for at forbedre dit spil at sikre, at din golfkølle altid er ren og fri for snavs.

Et Dremel-værktøj sikrer, at du kan rengøre din golfkølle, når du har brug for det. Det giver dig mulighed for at rengøre de små forbydninger med en speciel børste, som giver dig en god rengøring. Maskinen kører på 4 AA-batterier, der er langvarige og let tilgængelige.

Nogle siger at tilstanden af din golfkølle er en gengivelse af, hvem du er som person. Når du forbereder dig til dit næste spil, skal du sikre dig, at dit vigtigste værktøj, golfkøllen, er skinnende ren. Du vil bestemt ikke være genstand for snak på banen på grund af en dårlig score som et resultat af en beskidt eller rusten golfkølle.

Nedenfor finder du en trinvis vejledning, som du kan følge omkring polering af golfkøller med Dremel.

Det har du brug for til polering med Dremel

Før du begynder processen, skal du først bestemme, hvad du har brug for, for at rengøringen skal gå glat. Sørg for at du har følgende ting for at gå videre til næste trin.

 • Klud / mikrofiberklud
 • To-trins roterende Dremel-værktøj
 • Poleringssæt
 • En klemme
 • Hvis golfklubben er for rusten, skal du bruge en stålbørste til at fjerne den hårde rust.

Trin 1. Rengøring af golfkøllen

Brug vand og en lille smule sæbe til at rengøre den snavsede golfkølle grundigt, indtil alt snavset er væk. Brugen af vand er muligvis ikke nødvendigt, hvis du ikke har tid eller plads til at gøre det. Du kan bare bruge en klud til at tørre skidt og jordpartikler af fra køllefladen. Rengøringen hjælper med at fjerne enhver oxidation på den metalliske overflade. Hvis rusten er for hård, skal du bruge en stålbørste til at skrubbe rusten fra overfladen forsigtigt. Dette hjælper også med at fjerne tør jord, der sidder fast på køllefladen.

Trin 2. Gør Dremel-værktøjet klar

Der er flere typer Dremel-værktøjer; den vi vil bruge her, er dog et to-hastigheds roterende værktøj. Med to hastigheder betyder det, at du har to hastighedsindstillinger, som Dremel fungerer på. For eksempel kan du have en, der har 7.000 og 14.000 omdr./min. Nogle maskiner er indstillet med hastigheder, der går op til 15.000 omdr./min.

Det tilrådes dog at du vælger en maskine, der ikke overstiger 15.000 omdrejninger pr. minut, da dette kan skade din golfkølle. Derfor skal du indstille hastigheden til 14.000 omdr./min. Efter at have indstillet Dremel til den rette hastighed, skal du anvende rengøringsmidlet fra poleringssættet på et poleringsmateriale (gul bomuldsklud) og fastgøre det på maskinen. Bemærk, at du kun har brug for en lille mængde af poleringsmidlet til polering af din golf med en Dremel.

Trin 3. Polering af golfkøllen ved hjælp af Dremel

Dette er den mest afgørende del af rengøringsprocessen og du skal derfor være forsigtig.

 • Sørg for at du har dine beskyttelsesbriller på og et forklæde til dit tøj.
 • Fastgør golfkøllen. Du kan bruge en skruestik, hvis en klemme ikke er tilgængelig.
 • Tænd for værktøjet, og arbejd på køllens ansigt ved hjælp af kantene på poleringskluden for at komme ind i sprækkerne. Det faste gule bomuldshjul fjerner eventuelle oxidationspletter og rengør overfladen af ​​kølefladen dybt.
 • For at fjerne små overfladeridser fra køllefladen skal du anvende poleringsmassen på et glattere bomuldshjul fra sættet og arbejde over hele køllen.
 • Dette efterlader dig med en mere skinnende overflade sammenlignet med inden du gik i gang.
 • Det sidste trin er at bruge et blødere hvidt bomuldshjul og anvende poleringsmidlet til at polere køllen til sidst og opnå et blankt look.
 • På dette tidspunkt bør din golfkølle se helt ny ud. Du kan bruge processen til at rense enhver anden metaloverflade på køllen.

Bemærk, at for meget tryk mindsker Dremel-værktøjets ydeevne, fordi det er spidserne på bomuldshjulet, der rengør.

Sådan vedligeholdes dine golfkøller

Vedligeholdelse af dine golfkøller indebærer regelmæssig og grundig rengøring af dem og sikring af, at de altid er i perfekt stand. Det er afgørende, at du opbevarer dine golfkøller indendørs og ikke efterlader dem under dårlige forhold.

Før du pakker køllerne væk, skal du sørge for at de ikke er fugtige, da dette kan medføre rust på skaft og køllehoved.

Tør altid din golfkølle af så ofte som muligt ved hjælp af et håndklæde, når du går dine runder. Dette forhindrer, at snavs klæber fast på køllefladen. Husk altid også at rense køllens greb.

Der er mange værktøjer til rådighed på markedet, der er egnede til polering af din golfkølle. Nogle af disse værktøjer er dog ret dyre. Golfspillere foretrækker Dremel i stedet for andre værktøjer, fordi de er billigere og lettere at bruge og gør bare et bedre job. At bruge din egen Dremel til at polere dine golfkøller er meget enkel, så længe du følger trinnene beskrevet ovenfor.

En poleret golfkølle giver dig selvtillid og lyst til at præstere endnu bedre. At have et Dremel-værktøj ved din side, når du går på banen er afgørende. Nogle leveres med poser, der giver dig mulighed for at tage værktøjet med dig når du er på banen.

Ofte stillede spørgsmål

Spørgsmål: Hvordan får jeg mine golfkøller til at skinne igen?

Ved hjælp af proceduren beskrevet ovenfor kan du få det skinnende look på din golfkølle tilbage. Hvis du ikke har en Dremel, kan du anvende metalpolish og arbejde på din kølle, indtil du får det skinnende look tilbage.

Spørgsmål: Kan du fjerne ridser på en golfkølle ved hjælp af en Dremel?

Dybe ridser er næsten umulige at fjerne. Du kan dog bruge poleringsmidlet og Dremel-værktøjet til at arbejde med små ridser på golfkøllens metaldele.

Spørgsmål: Kan du bruge WD 40 til at rense en golfkølle?

WD 40 kan bruges til at rengøre jernfladerne på en golfkølle. Brugen af WD 40 på ikke-metalliske overflader kan dogvære skadeligt. Undgå at bruge det på køller lavet af grafit og træ.

Leder du efter en nye golfkøller? Så tjek vores guide ud.