At være en begynder golfspiller kan være ret udfordrende. Der er mange ting at lære og jo hurtigere du lærer det, jo bedre.
Hvordan får du bolden i hullet, hvis du ikke kan ramme golfbolden helt lige? Dette er den første udfordring, du vil støde på som nybegynder.

Desværre er det ikke kun amatørgolfspillere der oplever udfordringer. Nogle erfarne golfspillere støder også på dette problem, og det påvirker deres præstation betydeligt. At slå bolden lige er ikke raketvidenskab, men det er heller ikke let som en leg. Du kan dog lære de grundlæggende teknikker til boldslag, og med øvelse vil du til sidst slå bolden lige hver gang.

At slå bolden lige fra tee er det ultimative mål for de fleste golfspillere. I denne artikel behandler vi dette problem og giver forskellige tip, som du som golfspiller kan bruge til at rette dine skud. Før vi springer til vores tips, er der nogle faktorer, der forhindrer golfspillere i at ramme golfbolden lige.

Hvorfor du ikke rammer dine golfbolde lige

Den gennemsnitlige svinghastighed for en amatør golfspiller er 80 miles i timen. Med denne svinghastighed og hvis køllefladen ikke rammer lige på bolden, vil der opstå sidespins, som får bolden til at dreje. Drejningen kan enten danne hooks, fade eller en slice, der tvinger bolden til at bevæge sig i den uønskede retning.

Hvis du har et problem med dine golfsving, vil du sandsynligvis lave off-center hits hver gang. Det kan ske, fordi dine klubber er for stive. Off-center hits er en væsentlig grund til ikke at ramme bolden lige. En anden sandsynlig årsag er, at din svingretning er forkert styret. Den retning bolden tager, når du rammer den fra tee, afhænger af svingretningen.

Tips til at ramme golfbolden lige som en begynder

Vær opmærksom på hvad der får dig til ikke at ramme golfklubben lige. Dette er det første skridt i at finde en løsning på dit problem. Når du først har identificeret hvad der går galt for dig, er det på tide, at du finder den passende løsning. Følgende tips skal hjælpe dig med at forbedre din præstation på golfbanen.

Arbejd med din holdning

Før du tager et sving, skal du sikre dig at bolden og din venstre tå er parallelle, og at bolden ikke ligger ud over foden. Dette er den første ting, du skal gøre for at sikre, at din holdning er perfekt. Denne position forudsætter at din krop er i lige linje med målet. Sørg derefter for, at dine skuldre også er i linje med målet.
Balancér din krop på dine ben, så de hver især har omtrent samme vægt. Gør dette ved at stille dig med fødderne fra hinanden og hold hovedet lidt bag bolden. Når du arbejder på denne holdning vil du indse, at du opnår et ganske stort sving.

Tee

De fleste golfspillere overser vigtigheden af tee, men hvordan du placerer det er afgørende for at sikre, at du har lige hits. Placer tee højt nok og lidt over jorden. Ved at placere tee højt, opnår du yderligere afstande. Frem for alt skal du sørge for, at det matcher din holdning. Hvis du gør det forkert, mister bolden sandsynligvis retning.

Køllens greb

At holde på golfkøllen ordentligt er meget vigtigt for at sikre, at du rammer lige bolde. Tag fat i køllen mod enden af ​​grebet. Sørg for at du ikke holder den for hårdt. Udnyt grebet for at få mere styringen, når du tager skuddet. Sørg for, at du har det så behageligt som muligt i denne position, inden du tager skuddet.

Rotation af køllehovedet

Vær altid opmærksom på køllehoved rotation. Inden du tager et sving, skal du kigge og kontrollere, om køllehovedet står lige i forhold til dit til dit mål. Når køllehovedet er justeret korrekt, kan du opnå lige bolde.

Mens du er ved det, skal du se på din backswing. Sørg for, at du giver en masse kraft, når du svinger tilbage fra din taljehøje, fordi det påvirker bolden. Det samme gælder, når du laver downswing. Øv dit backswing og downswing for at maksimere på slagpunktet.

Slap af og slå bolden på en plan linje

Dette er uden tvivl den mest afgørende del. Forhåbentlig forstår du, hvordan man laver backswing og downswing. Sørg derfor for, at du rammer bolden på en plan linje. Denne øvelse sikrer, at du rammer bolden lige.
Som nybegynder skal du øve dig på at bevare dit sving, selv efter at du har ramt bolden for at opretholde hastighed og retning.

En afslappet krop og sind sikrer, at du er spændingsfri. Alle dine kropsdele skal være frie og behagelige for at sikre, at du har et lige skud på bolden. Husk hvordan du holder grebet. Lav ikke et pres på dine håndled. I stedet løsner du hænderne og slapper af dine muskler, inden du tager skuddet.

Ofte stillede spørgsmål

Spørgsmål: Hvorfor er det så svært at slå en golfbold lige?

At ramme bolden lige konsekvent, er relativt vanskeligt. De fleste golfspillere finder det udfordrende. Årsagen er, at der er meget involveret i at få et lige skud. Faktorer som off-centrerede hits, fejlagtede svingretninger og forkerte køllehoved-vinkler påvirker den retning, bolden tager.

Spørgsmål: Hvordan slår jeg min golfbold lige?

Overvej at arbejde på din kropsposition og vær opmærksom på køllehoved-rotation. Dit greb bør ikke være for fast, og tee’en skal være lidt over jorden. Øv dig på dine backswing og downswing, og glem ikke at slappe af og slå bolden på en plan bane.

Spørgsmål: Hvor langt fra bolden skal jeg stå for at få et lige hit?

Sørg for, at du ikke er for langt bag bolden og heller ikke for tæt. Din venstre tå skal være parallel med målet, så din skulder og andre kropsdele falder ind herefter.

Konklusion

Den vigtigste årsag til ikke at ramme bolden lige er at køllefladen ikke er lige med målet ved stød på bolden. En åben eller lukket kølleflade ved stød på bolden vil føre til, at bolden fader og går enten til venstre eller højre.

Tommelfingerreglen her er at holde din kølleflade konstant lige på ved påvirkning. Imidlertid undgår de fleste golfspillere dette, fordi de normalt ikke er specifikke for hver golfspiller.
Det er derfor vigtigt at forstå, hvordan du svinger for at rette boldretningen til det bedre. Du er skal til at identificere den faktor, der forårsager din fejlretning og træffe de nødvendige foranstaltninger for at ændre dette.