Golfbolde

En golfbold er ikke bare en golfbold. Tværtimod er markedet for golfbolde eksploderet lige så hurtigt, som resten af golfudstyrsbranchen. Siden golfspillets oprindelse, som kan spores mange tusinde år tilbage, har videnskaben omkring golfudstyr (og ikke mindst golfbolden) været et vigtigt element i sportens verden. Symbiosen mellem golfbold og kølle er noget særligt og med det helt rigtige udstyr, kan spilleren opnå fantastiske resultater, som billigt udstyr ikke kan måle sig med. Ikke engang til sokkeholderne. Husk på, at bolden er det eneste udstyr du bruger til hver eneste slag! Og det er derfor super vigtigt, at du finder en type bold der passer til lige præcis dit sving, som giver dig det bedste resultat.

Golfbolde produceres overalt i verden lige fra de populære B bolde, som bl.a. Tiger Woods spiller med og har været reklamesøjle for i mere end 20 år, til danske Ping. Der findes et bredt udvalg af mærker du kan vælge imellem som golfspiller: Mizuno, Taylormade, titleist callaway, wilson, srixon, Bridgestone, mv.

Golfbolde er som sagt forskellige og du skal finde en bold der passer lige præcis til dit spil og niveau. Der laves golfbolde til herrer og damer og til forskellige handicap. Man har endda lavet farvede vinterbolde, som er nemmere at se i det frostramte græs og i sne.

Se vores udvalg af golfbolde nedenfor. Vi har opdelt boldene efter kategori: bløde, tour og premium. Golfudstyr svinger meget i pris afhængig af mærker og kvalitet, du skal derfor finde den pris der passer bedst til dit niveau.

Hvordan finder du den rigtige golfbold?

Hvis du bare er en knalddygtig golfspiller og rammer bolden perfekt hver gang, ville du kunne bruge langt de fleste golfbolde, også de billige golfbolde. Det er langt de fleste dog, så du kan med fordel se på bolde, som er mere tilgivende. Det vil sige, at du får en lille smule hjælp til dit sving. Det ultimative mål er, at finde en bold som er tilgivende, lav skruerisiko og som har en høj udgangshastighed.

Hvilken bold du skal vælge afhænger af flere faktorer: din svinghastighed, hvor langt du slår, dit handicap, om du foretrækker de bløde eller hårde bolde, din generelle spillestil og temperament. Det bedste du kan gøre, er at skaffe et forskelligt udvalg af boldtyper, prøve dig frem på trænings greenen og vælge den der passer dig bedst.

Overordnet set siger man, at hvis du har et handicap på 21 og over, skal du lede efter bløde og tilgivende golfbolde. Ligger dit handicap på mellem 9 og 20, kan du gå efter nogle mere all around golfbolde, ligger du mellem 9 og 15 vil vi foreslå, at du kigger på golfbolde som nærmer sig tourniveau og er du helt nede på 8 og lavere skal du bare spille med tourbolde.

Bløde bolde

En blød golfbold er opbygget af en stor, blød kerne og har lav kompression. Hvis du er en golfspiller med lav svinghastighed, giver det rigtig god mening med en blød bold. De er tilgivende hvis du laver et skævt slag, giver en god blød fornemmelse ved slaget og sørger også for lidt ekstra længde.

Srixon Soft Feel

srixon soft feel

Se produkt →

En soft feel fra Srixon er en bold lavet af to dele med en lavkompressionskerne. Boldene er udstyret med en sigte linje, som støtter dig i dine sving. Boldene er til dig der ønsker en blød bold med en god følelse.

Soft Feel fra Srixon fås også til damer.

Wilson Duo Soft

wilsonstaff duo soft white

Se produkt →

Wilson siger, at de har verdens blødeste golfbold. Boldene har utrolig lav kompression og er opbygget af 2 lag. Du får en rigtig god følelse i alle dine slag og en super længde.

Titleist TruFeel 2020

titleist trufeel 2020

Se produkt →

Titleist har et stort udvalg af golfbolde og har med TruFeel 2020 skabt en bold med den absolut blødeste kompression. Du får en fantastisk længde på dine lange slag, samt top-kontrol over de korte slag. Titleist’s TruFeel er ikke kun målrettet golf spillere med høje handicap og lav svinghastighed, den kan nemt bruges af all-around golfspilleren.

Tourbolde

En tourbold er opbygget af flere lag og et ydre lag af urethane (en blød skal, som er lidt dyrere at producere). En tourbold kan lave rigtig meget spin – noget som en dygtig golfspiller gerne vil have. Med spin kan man nemlig kontrollere boldens bane og lave en masse forskellige slagtyper. Du kan endda få bolden til at stoppe hurtigt på greenen, altså har du meget kontrol med en tourbold. Du kan selvfølgelig bruge en tourbold, selvom du ikke er professionel og har et lavt handicap, du skal bare vide, at de ikke er lige så tilgivende som de andre, blødere golfbolde.

Mizuno RB Tour

mizuno rb tour

Se produkt →

De nye tourbolde fra Mizuno ligger fantastisk på greenen og er gode i situationer hvor du spiller i vind. Det er en hurtig tourbold, på grund af de luftmodstandsdygtige dimples. Det er en blød tourbold, opbygget af 4 dele og med en urethane skal.

Srixon Q-Star Tour

srixon q-star tour

Se produkt →

Med Srixons Q-star tourbolde får du professionelle golfbolde til en lav pris. De er opbygget af 3 lag med en urethane skal. Du får en super længde fra tee og en god føling med bolden på green.

Titleist Pro V1

titleist pro v1

Se produkt →

Selvom boldene fra Titleist hedder “pro”, kan de bruges af alle golf spillere. Du får golfbolde som giver mindre spin fra tee, en mere glat boldflugt og stor længde. Titleist’s golfbolde foretrækkes af mange golf spillere og har en rigtig god holdbarhed. De understøtter dit spil med god fart og kontrol.

WilsonStaff DUO Professionel

wilsonstaff duo professional

Se produkt →

Vil du have golfbolde som giver dig følelsen af at være på tour og samme niveau af spin? Så er WilsonStaff DUO Professionel det bedste valg til dig. De giver dig rigtig meget længde på dine slag og den helt rigtige spin.

Premiumbolde

En premiumbold er den perfekte kombination af spin, længde og følelse. Man kan sige, at de er en mellemting mellem de bløde og tourbolde. Deres skal er lavet af ionomer, surlyn, osv., som ikke giver så meget spin som en tourbold, men er heller ikke lige så tilgivende som en helt blød bold.

Titleist AVX 2020

titleist avx 2020

Se produkt →

Med en tynd urethane skal og dens 3 lag giver Titleist’s AVX 2020 bold optimal føling og maksimal længde. Den er super holdbar, lavt flyvende og med en lav boldflugt. Perfekt til både begyndere og gode golfspillere.

Fås også i gul.

Titleist Velocity 2020

titleist velocity 2020

Se produkt →

Velocity 2020 boldene er udviklet til spillere med handicap 10-54 – altså både til gode og begynder golfspillere. Du får lavere spin og en masse længde på dine sving.

Boldene er lidt hårdere end de helt bløde golfbolde, men du vil stadig opleve en blød følelse. En nyudviklet NaZ+ skal sørger for en høj hastighed.

Srixon AD333

srixon ad333

Se produkt →

Den perfekt golfbold til all-around spilleren. Du får både en blød følelse og super længde fra tee. Med boldens ionomerskal får du god kontrol over dit sving og mere stabilitet. Boldene er udstyret med 338 dimples (fordybninger), som giver en rigtig god længde.

Søbolde, brugte golfbolde

Golfbolde er en trussel mod naturen. Undersøgelser har vist, at fordi golfboldene indeholder zink, kan de afgive stoffet, som siver ned i jorden og skaber problemer hos fx græssende landbrug mm. Fordi rigtigt mange bolde lander i søer (søbolde), hvor de afgiver kunstige og giftige kemikalier i vandet hvor både plante- og dyreliv forurenes.

Køb miljøvenlige billige golfbolde

For at komme boldenes dårlige miljøpåvirkning til livs, kan du nu købe opsamlede golfbolde, de såkaldte søbolde eller lake balls, som de kaldes på engelsk. Disse bolde sælges billigere og kan have skrammer og logo fra forskellige producenter. Du kan få både højkvalitetsbolde og billige golfbolde, så på den måde er det lidt af et lotteri, men til gengæld kan du handle med god samvittighed overfor miljøet.

Vi håber at vores udvalg af golfbolde har hjulpet dig med at finde de helt rigtige bolde til dit spil og til den rigtige pris. Som du kan se, findes der mange forskellige mærker og faktorer som kan være værd at medtænke.

Se vores andre sider for et større udvalg af udstyr og tilbehør: