Putting green

Med en putting green-måtte kan du træne dit slutspil i golf hjemme i stuen, på kontoret eller hvor du nu har plads til måtten. Måtterne fås i flere forskellige udførelser, lige fra et fladt tæppe i græsgrønne farver og til en putting green-måtte med indbyggede bakker og andre udfordringer. Læs mere, og find din nye putting green-måtte her.

Slutspillet i golf handler om at få golfbolden i hul på greenen. Her er græsset så tætklippet, at det føles som at gå på tæppet hjemme i stuen. Det sikrer, at bolden kan løbe så let som muligt hen mod hullet. Desværre er det sjældent en fordel. For du kommer nemt til at slå for hårdt til bolden, så den løber forbi eller – endnu værre – direkte hen over hullet.

Træn slutspillet på en putting green-måtte

putting greenNetop på grund af det tætklippede græs på greenen, er et tæppe eller en måtte et godt sted at ”pottetræne”. Skal det være lidt mere virkelighedstro, kan du købe en særlig putting green-måtte.

De enkleste modeller er en måtte eller et tæppe holdt i græsgrønne farver, hvor der er skåret et hul i for enden, som du skal have bolden ned i. Så den bliver der!

For den flade måtte stiller næsten endnu større krav til dine putting-evner og føling med bolden, end at skulle putte på en rigtig green. For får armen for meget rugbrød, ryger bolden langt uden for måtten – også selv om retningen er i orden. For hullet er ikke dybt nok.

Mere virkelighedstro putting green-måtter

Så skal din putting green-måtte være mere virkelighedstro, skal du købe en model, der ligger på en forhøjning på gulvet. Her der er plads til et rigtigt golfhul.

For med det flade tæppe ender du tit med at slaget bliver for blødt, når du står på en rigtig green og skal have kuglen i hul. Det er surt. Derfor giver en putting green med en mere realistisk dybde på hullet i greenen dig en meget bedre fornemmelse af, hvor meget kraft du skal lægge i slaget.

Endnu mere realistiske putting greens til hjemmebrug

Men selv om græsset er tætklippet og jævnt, rummer en rigtig green andre udfordringer i form af højdeforskelle i terrænet.

Den onde green har hullet liggende på en forhøjning. Det gør det dels sværere at gennemskue, hvor meget kraft der skal i slaget, og dels løber bolden længere væk fra hullet, hvis du ikke rammer. For kommer golfbolden ikke i hul, løber den ned ad bakken på den anden side.

Skal du have en endnu mere realistisk mulighed for at træne dine evner med din putter, skal du derfor have en putting green med indbyggede bakker eller andre forhindringer. Ikke at der er nogen rigtige golf greens, der ligner en minigolfbane. Men skal du træne præcision og kontrol, kan et par mere minigolfagtige forhindringer på putting green-måtten skærpe dine evner på den front.

Træn retningssansen og slagstyrken

Et andet godt værktøj til din putter-træning er at købe en putting green-måtte med forskellige linjer på. Med dem kan du dels træne din evne til at skyde helt lige, og dels finde ud af at styre kraften på dine slag bedre. Endelig kan du også øve dig i forskellige spins, ved at lægge slaget på en af siderne, eller få golfbolden til at rotere om sin egen akse.

Du kan også få putting green-måtter med linjer, som giver dig bedre kontrol med, hvordan du holder rigtigt på putteren. Samt gør det muligt at få bedre kontrol med selve retningen på slaget – også efter du har ramt kuglen. Det kan nemlig give dig en indikation af, hvor rigtigt du har ramt den.

Putting greens med indbygget spejl

Endelig kan du får ”golfmåtter” med spejleffekt. Her kan du øve dig i forskellige skulderpositioner under slaget, samt holde øje med, om du holder skulderne i ro, om de er rigtigt placeret, når du slår og den slags ting.

Ja, for den sags skyld kan du også træne dit ansigtsudtryk, når du putter. For du har sikkert set, hvor sjove folk kan se ud, når de koncentrerer sig om slaget. Så med en putting green-måtte med spejl, kan du også lige får tjek på, hvordan du selv ser ud.

En meget enklere løsning

Endelig er der den helt enkle løsning. Nemlig en putting cup. Det er et ”golfhul”, som består af nogle metal-flapper, som klapper ned, når bolden kommer rullende.

Den giver langt fra de samme muligheder som en putting green. Men den er god at have med på farten, eller stående under skrivebordet på kontoret.

Hvor skal du stille din putting green?

Det bringer os frem til en oftest overset detalje ved en putting green. For hvor katten skal du have den stående, når du skal træne derhjemme.

For medmindre din partner selv spiller golf, får du næppe lov til at have den stående fremme i stuen eller i soveværelset. Har du små børn, er det heller ikke heldigt at have den stående fremme. For enten render de, og falder over den. Eller også bliver den inddraget i deres leg – og begge del kan nemt end med at give skader.

Du kan selvfølgelig tage den ud i carporten eller garagen, og træne putting der. Men på en blæsende og kold vinterdag er det ikke lykken.

Så hvor katten skal du så gøre af den?

Jo, faktisk er kontoret et godt sted – hvis du har dit eget kontor på jobbet. Det skal ikke være for at blære dig – selv om mange golfspillere nok ikke kan undlade at have det som en af undskyldningerne.

Men er der nogen, som spørger dig, hvorfor den står på kontoret, er det selvfølgelig af mere rekreative grunde. For du er nødt til at være helt rolig, fokuseret, afstresset og i absolut balance, for at være sikker på at kunne ramme hullet, når du træner på din putting green-måtte.

Derfor er en putting-green på kontoret den bedste form for afstresning og mentaltræning, der findes – og nej, det er ikke en gang en dårlig undskyldning.

Så kan du ikke finde plads andre steder, bør du tage din putting green-måtte med på job. Det hjælper dig ikke alene med at blive bedre til at putte. Nej, det gavner også din arbejdsgiver – og din egen sundhed.

Her finder du putting green-måtter til den bedste pris

En putting green koster fra omkring hundrede og op til 5-600 kroner alt efter, hvor avanceret den skal være. Og en putting cup kan fås for langt under en hund.

Nedenfor finder du de billigste steder på nettet, hvor du kan købe en putting green. Så find den putting green, der passer bedst til dit behov, og bestil den allerede i dag.

Så kan du hurtigt forbedre dit slutspil i golf – og har altid en god måde at koble af på i hverdagen.