Golfkøller

golfkøller

Skal du snart på græs og trænger dit golfudstyr til en opdatering? Måske er du helt ny i golfverdenen og skal samle dit første golfsæt med forskellige golfkøller? Uanset hvad, har vi samlet en masse information til dig om de forskellige golfkøller, jernsæt og golfudstyr generelt. Så har du mulighed for at samle det bedste golfudstyr til netop dit behov. Skynd dig at læse videre, så kan du hurtigere komme ud og lave birdies, eagles og en masse hole-in-one!

Reglerne dikterer, at man må have 14 golfkøller/jern med ud til en runde golf. Det vil sige, at du som spiller skal vælge den bedste sammensætning af golfkøller til dit niveau og spiltype. Som nybegynder vil du som regel ikke have brug for 14 golfkøller fra første dag, så der er rig mulighed for at tilføje en masse senere i dit golfliv.

Golfjernenes slagflader (altså den del der skal ramme bolden) har forskellige hældninger i forhold til lodret tilstand. For en golfspiller handler det om at vælge lige nøjagtig de rigtige jern/golfkøller til det slag man skal til at slå. Bolden skal for eksempel enten flyve langt og fladt, eller stejlt og kort. Det hele kommer an på hvor man er henne på golfbanen og hvor bolden skal hen. Ligger bolden på green, hvor græsset er klippet helt fint, jævnt og kort, vil du bruge din putter. Omvendt kan du være uheldig og lande i en forhindring, for eksempel sand og skal bruge en anden kølle. Læs mere om de specifikke golfkøller herunder.

De forskellige golfkøller/jern har forskellige navne og er man ikke velbevandret inden for golf, kan det være en jungle at finde rundt i hvilket jern/golfkølle du skal bruge til hvad og hvad de alle sammen hedder. Vi har samlet den vigtigste viden her på siden, så du kan få et overblik over hvad du har brug for til dit golfsæt.

Et typisk golfsæt består af

  • 6 eller 7 jern (5-PW eller 4-PW)
  • Sandwedge (SW)
  • Gapwedge (52 grader)
  • Driver
  • 1 eller 2 fairwaykøller
  • 2 hybridkøller
  • 1 putter

Man kan bruge rigtig mange penge på golfkøller og det er derfor endnu mere vigtigt, at du investerer i golfkøller der passer til dig, til en ordentlig pris og som du får glæde af i mange år.

Vores udvalg af golfudstyr omfatter også tilbehør som bags, handsker, sko, bolde, m.m. Klik her for at læse mere om tilbehør til dit golfsæt.

Golfkøller er typisk lavet i flere udgaver, en almindelig udgave, en udgave til kvinder og én til seniorer.

Driver

En driver bruges når man skal lave et langt slag og er en af de golfkøller man kan slå længst med. De fleste har brug for at bolden ligger på en tee, for at kunne slå med en driver.

Forskellene på driverne handler om længden, hvilket skaft den har og hvor mange graders hældning der er på den.

Man vil allerhelst slå bolden langt og lige, når man slår med en driver. Skaftet betyder meget for ens slag. Jo længere skaftet er, jo mere fart kommer der på slaget og i køllehovedet. På den anden side, mister du en del kontrol med dit slag, når du har en driver med et langt skaft. Det kan være lidt af en kunst at finde balancen i længden.

Hvis du er en meget dygtig spiller, vil du måske have gavn af at få hjælp af en professionel træner, når du skal vælge den helt rigtige driver til dig.

Wilson D7 driver

Wilson D7 Driver

Wilson D7 driveren er en super letvægtsdriver med et regulært skaft – du har dog mulighed for at custom fitte skaftet efter dit behov. Når du bruger en Wilson driver, får du en fantastisk lyd og en god fornemmelse mellem hænderne. For at neutralisere vibrationer bruger Wilson D7 3-piece krone. Wilson D7 er desuden en af de billgere drivermodeller og kan med en pris på 1999 kr., være et godt sted at starte for golf-nybegynderen.

Vis produkt →

Callaway Mavrik SubZero driver

Callway Mavrik Subzero Driver

Callaways Maverick driver er skabt med AI (artificial intelligence) og bruger jailbreak-teknologi. Jailbreak-teknologi vil sige, at der er to barrer inde i køllehovedet, som forbinder kronen med sålen. Det betyder at energioverførslen øges når køllen møder bolden og giver den bedste længde på hvert slag.

Altså giver Callaway driveren en rigtig god længde, god lyd og fornemmelse. Desuden er det en tilgivende driver. Mavrik driveren har et mindre køllehoved og er målrettet den lidt bedre spiller. Du får også et headcover med i købet.

Callaway Mavrik driver. Med Jailbreak-teknologi og skabt med AI. Fantastisk driver som både giver utrolig længde, tilgivelse og har god lyd & feel. SubZero er den marvik driver med mindst spin. Der sidder to vægte du kan skifte for at manipulere spin. SubZero har et lidt mindre køllehoved, som ofte tiltaler lidt bedre spillere.

Vis produkt →

XXIO Eleven Driver

XXIO Eleven Driver

XXIO Eleven Driver er målrettet golfspilleren med et middel til højt handicap med en moderat svinghastighed. Det er en let driver, som hjælper dig med at få mere fart i svinget og du får derved mere længde på dit slag. Der er tilføjet ekstra vægt i toppen af skaftet som giver en unik balance og hjælper til med et effektivt og nemt sving. Desuden giver driveren maksimal tilgivelse.

Vis produkt →

Putter

En putter er højst sandsynligt den golfkølle du bruger allerflest gange i en runde golf. Du skal vælge en putter du er glad for at have i hænderne. Det skal føles rigtigt og se rigtigt ud for dig – man kan sige at det handler om fornemmelse. En putter kan redde meget i dit spil og derfor siger man også: “Man skal kunne stole på sin putter.”

En putter bruges, når man skal have bolden til at rulle hele vejen, altså ikke til at få bolden til at flyve langt og højt. Du bruger den som regel når du ligger på green eller kanten af green. (Green er det sted på golfbanen, hvor hullet er placeret, med meget lavt, fint og jævnt græs).

Valget om en putter handler om længden – en standard vil være 34-35 tommer, men der findes også spillere som foretrækker andre længder. Det andet du skal tænke på et grebet – skal den være tyk eller mellemstørrelse?

Cleveland ISO Single Bend Putter

Cleveland ISO Single Bend Ortho

Cleveland ISO, en moderne putter, bruger tungsten forward weighting hvor tyngdepunktet er fremme. Cleveland Speed Optimized teknologi normaliserer boldhastigheden på hele slagfladen og giver et ensartet rul for hvert slag.

Vis produkt →

Taylormade Spider FCG Short Slant

TaylorMade Spider FCG Short Slant

TaylorMade beskriver selv deres nyeste putter som: “ligner en tallet putter, føles som en blade og er tilgivende som en spider”. To tredjedele af vægtet ligger i den forreste del af putteren og giver en blade-fornemmelse. Denne putter passer til golfspilleren med stor rotation af putterhovedet og et buet sving. Taylormade Spider putteren har desuden en alignmentstreg, som hjælper dig med at sigte.

Vis produkt →

Scotty Cameron Del Mar

Scotty Cameron Del Mar

Du kan kende en Scotty putter på deres klassiske 3 røde ringe bagpå. Med en Del Mar putter får du en fantastisk længdekontrol og en ensartet hastighed på bolden. Putteren er lavet ud fra en 303 rustfri stålblok og er en hæl-skaftet mallet putter. Du får en tydelig sigtelinje og en tyndere topline, hvilket giver mere selvtillid ved træf. Del Mar putteren har desuden justerbare vægte som sikrer en god balance.

Vis produkt →

Golfjern

Golfjern er det udstyr du har flest af i dit golfsæt. Typisk vil man have en pitching-wedge (PW), 9 jern, 8 jern, 7 jern og 6 jern. En dygtig spiller har måske også 5 jern, 4 jern, 3 jern og 2 jern.

De forskellige tal foran jernene indikerer hvilken længde de passer til. For eksempel: 9 jernet kan slå 70 meter, 8 jernet kan slå 80 meter, 7 jernet slår 90 meter, PW jernet slår 60 meter, osv. Ved at bruge de forskellige længder rigtigt, kan man bedre styr hvor langt man slår bolden.

Er man i stand til at bruge de forskellige golfjern helt rigtigt i forhold til det spil man er i gang med, er man nået rigtig langt.

Når du skal købe jern kan du vælge mellem jernsæt, hvor de forskellige jern indgår.

Acer XV Pro Iron 5-PW

Golfkølle: Acer XV Pro Iron 5-PW

Med sættet fra Acer får du 6 golfkøller inklusiv en 5-PW. Dette sæt er i den billigere ende og kan være god at starte ud med som begynder.

Jernene fra ACER XV Pro er kompakte og er designet med et reduceret offset for øje. Modellen er en anelse smallere end andre jern og har en tyndere toplinje.

Vis produkt →

Eagle Rebirth X2

ERG x2 Jernsæt

Jernsættet fra Eagle Rebirth har brugt helt ny teknologi til at optimere jernets svinghastighed, uden at du skal anstrenge dig mere. Du får maksimal kontrol, mere længde på dine slag og højere boldhastighed. Skaft: Apollo Standard Stepped Steel. Grip: Karma black velvet.

Vis produkt →

Taylormade P7MC 7stk. stål

Taylormade P7MC 7stk. stål

Dette 7 stk. jernsæt fra Taylormade er skabt til den gode golfspiller. P7MC er et muscle cavity jern, som giver dig lidt mere tilgivelse i dine slag. Med et flot design og minimal offset, får du et jern med kontrol over dine slag. De avancerede riller på slagfladen sørger for præcision, kvalitet, spin og flot udseende.

P7MC er muscle cavity jern. Det er meget lig P7MB og skabt til den gode golfspiller. Med P7MC får du stadig et flot kompakt design, som tiltaler den gode spiller. P7MC har et flot udseende og minimal offset, det giver dig et jern hvor du får super kontrol over dine slag med en smule mere tilgivelse. Sættet inkluderer et 4-PW (pitching wedge).

Vis produkt →

Wedges

Wedges er også jern, men man slår ikke lige så langt som de andre nævnt ovenfor. De slag man bruger en wedge til er, chip, pith og bunkeslag. Wedges adskilles af deres hældning. En golfspiller vil typisk have fire wedges, en pitching wedge 48 grader (pitcqhing wedge), 52 grader (gap wedge), 56 grader (sand wedge) og 60 grader (lob wedge).

Der er et stort udvalg af wedges og vi har samlet nogle af dem til dig herunder.

48 grader

48 grader - golfkøller

Titleist har finjusteret tyngdepunktet i deres nyeste wedge. Titleist Vote SM8 Wedge sørger for bedre afstandskontrol, alsidighed og spin. Wedgen er en af de mest tilgivende vokey wedges på markedet. Den har spin milled-riller som giver maksimalt spin. Med denne wedge får du god kontrol over dit spil.

Vis produkt →

52 grader

Mack Daddy CB Wedge golfkøller

En Mack Daddy CB Wedge er den perfekte overgang mellem jern og wedges på grund af dens større hoved og tykkere toplinjen. Du får en hel masse kontrol, masser af spin og øget tilgivelse. Du kan vælge mellem to forskellige grind muligheder. En wedge med lavere loft giver en let græsinteraktion på grund af dens fulde sål. Wedges med højere loft har en W-grind som giver bounce og mere tilgivelse ud af bunkers og rough/semi-rough.

Callaway’s Mack Daddy CB wedge kan fås i udgaverne 52 grader, 56 grader og 60 grader.

Vis produkt →

56 grader

wilson staff model wedge golfkølle

Med en Wilson Staff Model Wedge får du en blød fornemmelse og god føling når du er omkring green. Køllehovedet er blødt smedet og har præcisionsfræset riller som forbedrer dit spil. Jernet har et grafitskaft og advanced spin scorelines, som sikrer maksimalt spin og kontrol.

Vis produkt →

60 grader

Taylormade MG 2 TW golf

Tiger Woods spiller med wedges fra TaylorMade. Taylormade MG 2 TW er designet til alsidighed. Du kan bruge denne wedge til alle slagtyper, for eksmpel fuldt, flop eller chip. Du får maksimalt spin i al slags vejr på grund af wedgens raw face teknologi. Taylormade har optimeret tyngdepunktet i deres wedges og du får en mere præcis boldflugt og føling med bolden.

Vis produkt →

Fairwaywoods

En fairwaykølle bruger du når du skal slå langt, men ikke fra tee-stedet. Du kan slå bolden langt med en fairwaykølle når den ligger på jorden. Ligesom med en wedge, har forskellige fairwaykøller, forskellige hældningsgrader. Denne kølle anses også for at være nem at slå med.

Benross Gold Fairway Senior

Benross Gold Fairway Senior

Denne fairwaykølle er lavet til senior golfspillere. Køllens tyngdepunkt sidder tilbage i køllen og har et højere loft – dette fører til mere længde på dit slag og en højere launch. Køllehovedet og skaftet er super-lette og hjælper med at øge hastigheden i dit sving og længden fra tee. Køllen er udviklet med draw bias og giver en højre-til-venstre boldflugt.

Vis produkt →

Cleveland Launcher HB Turbo

Cleveland Launcher HB Turbo

Med en Cleveland Launcher HB turbo fairwaykølle får du maksimal hastighed på din bold og super-fart i køllehovedet. Køllen har en turbocharged slagflade og en letvægts hosel, som stabiliserer køllehovedet. HB Turbo er en tilgivende kølle og reducerer spin. Headcover medfølger når du køber denne kølle.

Vis produkt →

Taylormade Sim Max Draw Fairway

golfkøller

Taylormads’s fairwaykølle i draw-model er en titanium fairwaykølle med Twist Face og V-sole teknologi. Bruger du denne kølle er du sikret et bedre launch og reducerer muligheden for slice. Køllen er justérbar og et headcover følger med i købet.

Vis produkt →

Hybrider

En hybridkølle, eller rescue kølle som de også kaldes, kan bruges til at slå langt, men ikke helt så langt som en fairwaykølle. Man vil typisk bruge en hybridkølle når bolden er i semi-rough eller rough (rough er det høje græs på en golfbane).

Cleveland Launcher Halo Hybrid

Cleveland Launcher Halo Hybrid

En Cleveland Launcher Halo Hybrid er super let at spille med. Hybridkøllen har glide-rails, som får køllen til at glide gennem græsset nemmere og dermed sikrer en højere boldhastighed. Den meget tilgivende hybridkølle har en high-strength steel slagflade og du får desuden et headcover med i dit køb.

Vis produkt →

Callaway Epic Flash Hybrid

callaway epic flash hybrid

Callaways Epic Flash hybridkølle bruger jailbreak teknologi som ved deres driver. Jailbreak teknologien sammen med en ultratynd slagflade, sikrer og bevarer en hurtigt boldhastighed, både ved gode og dårlige slag. Du kan desuden justere hybriden på grund af dens OptiFit 3.

Vis produkt →

XXIO Prime 10 Hybrid

XXIO Prime 10 Hybrid

XXIO Prime 10 hybridkøllen er udviklet til golfspilleren med en moderat svinghastighed. Det er en tilgivende kølle med et stort sweetspot og et ekstremt let skaft.

Vis produkt →

Driving / utility jern

Disse jern er en blanding af et jern og en hybrid. Det vil for det meste kun være elite golfspillere der har et driving / utility jern. Bunden af et driving jern er bredere end på et almindeligt jern og man kan derfor nemmere slå et højt slag.

TaylorMade SIM UDI

taylormade sim udi golf

Tayormade’s Ultimate Driving iron er designet til dig, så du får den bedste alsidighed fra tee. Hvis du vil have kontrol og alsidighed i det lange spil, skal du gå efter et driving jern fra TaylorMade. Jernet er designet i samarbejde med de bedste golfspillere og har et præciseret tyngdepunkt. Man har sprøjtet en let skum, SpeedFoam, ind i jernet for at skabe mere fart i slagfladen og sørger for at give dig en forbedret følelse.

Vis produkt →

Srixon X-U85 Utility

Srixon Z U85 Utility

Srixon Z-U85 er et kompakt og holdbart driving jern. Det er et tilgivende jern, som giver en rigtig god længde på grund af det hule køllehoved. Du opnår fuld kontrol over dit slag, uanset om du står ved tee eller på fairway.

Vis produkt →

Titleist U-500 Grafit

Titleist U-500 Grafit golfkøller

Et alsidigt utility jern, som er designet til dig der gerne vil sætte din golfbold i bevægelse. Titleist kalder dette jern, for en “player’s utility jern” og henvender sig til den bedre golfspiller.

Når du køber et utility jern fra Titleist får du maksimal hastighed på din bold på grund af den tynde slagflade. Vægten i jernet er strategisk placeret og du får derfor en super balance.

Vis produkt →

Sidst opdateret januar 11, 2021