Golfkøller

golfkøller

Skal du snart på græs og trænger dit golfudstyr til en opdatering? Måske er du helt ny i golfverdenen og skal samle dit første golfsæt med forskellige golfkøller? Uanset hvad, har vi samlet en masse information til dig om de forskellige golfkøller, jernsæt og golfudstyr generelt. Så har du mulighed for at samle det bedste golfudstyr til netop dit behov. Skynd dig at læse videre, så kan du hurtigere komme ud og lave birdies, eagles og en masse hole-in-one!

Reglerne dikterer, at man må have 14 golfkøller/jern med ud til en runde golf. Det vil sige, at du som spiller skal vælge den bedste sammensætning af golfkøller til dit niveau og spiltype. Som nybegynder vil du som regel ikke have brug for 14 golfkøller fra første dag, så der er rig mulighed for at tilføje en masse senere i dit golfliv.

Golfjernenes slagflader (altså den del der skal ramme bolden) har forskellige hældninger i forhold til lodret tilstand. For en golfspiller handler det om at vælge lige nøjagtig de rigtige jern/golfkøller til det slag man skal til at slå. Bolden skal for eksempel enten flyve langt og fladt, eller stejlt og kort. Det hele kommer an på hvor man er henne på golfbanen og hvor bolden skal hen. Ligger bolden på green, hvor græsset er klippet helt fint, jævnt og kort, vil du bruge din putter. Omvendt kan du være uheldig og lande i en forhindring, for eksempel sand og skal bruge en anden kølle. Læs mere om de specifikke golfkøller herunder.

De forskellige golfkøller/jern har forskellige navne og er man ikke velbevandret inden for golf, kan det være en jungle at finde rundt i hvilket jern/golfkølle du skal bruge til hvad og hvad de alle sammen hedder. Vi har samlet den vigtigste viden her på siden, så du kan få et overblik over hvad du har brug for til dit golfsæt.

Et typisk golfsæt består af

  • 6 eller 7 jern (5-PW eller 4-PW)
  • Sandwedge (SW)
  • Gapwedge (52 grader)
  • Driver
  • 1 eller 2 fairwaykøller
  • 2 hybridkøller
  • 1 putter

Man kan bruge rigtig mange penge på golfkøller og det er derfor endnu mere vigtigt, at du investerer i golfkøller der passer til dig, til en ordentlig pris og som du får glæde af i mange år.

Vores udvalg af golfudstyr omfatter også tilbehør som bags, handsker, sko, bolde, m.m. Klik her for at læse mere om tilbehør til dit golfsæt.

Golfkøller er typisk lavet i flere udgaver, en almindelig udgave, en udgave til kvinder og én til seniorer.

Driver

En driver bruges når man skal lave et langt slag og er en af de golfkøller man kan slå længst med. De fleste har brug for at bolden ligger på en tee, for at kunne slå med en driver.

Forskellene på driverne handler om længden, hvilket skaft den har og hvor mange graders hældning der er på den.

Man vil allerhelst slå bolden langt og lige, når man slår med en driver. Skaftet betyder meget for ens slag. Jo længere skaftet er, jo mere fart kommer der på slaget og i køllehovedet. På den anden side, mister du en del kontrol med dit slag, når du har en driver med et langt skaft. Det kan være lidt af en kunst at finde balancen i længden.

Hvis du er en meget dygtig spiller, vil du måske have gavn af at få hjælp af en professionel træner, når du skal vælge den helt rigtige driver til dig.

Wilson D7 driver

Wilson D7 Driver

Wilson D7 driveren er en super letvægtsdriver med et regulært skaft – du har dog mulighed for at custom fitte skaftet efter dit behov. Når du bruger en Wilson driver, får du en fantastisk lyd og en god fornemmelse mellem hænderne. For at neutralisere vibrationer bruger Wilson D7 3-piece krone. Wilson D7 er desuden en af de billgere drivermodeller og kan med en pris på 1999 kr., være et godt sted at starte for golf-nybegynderen.

Vis produkt →

Srixon ZX 5 Driver

srixon zx 5 driver

Er du på udkig efter en driver der støtter og hjælper dig i dit spil? Så skal du ikke lede længere. Srixon’s ZX 5 driver er udviklet med rebound frame teknologi, som giver dig en høj hastighed på dine bolde og lange slag. Ved de gode slag, får du en mere lige og meget højere boldbane.

Srixon har lavet forbedringer på driverens hoved, som er lavet af karbon. Du kan flytte vægten i hovedet længere ned og bagud og dermed få endnu mere tilgivelse. Driveren er justérbar og du kan justere loftet +/-1 grad.

Vis produkt →

XXIO Eleven Driver

XXIO Eleven Driver

XXIO Eleven Driver er målrettet golfspilleren med et middel til højt handicap med en moderat svinghastighed. Det er en let driver, som hjælper dig med at få mere fart i svinget og du får derved mere længde på dit slag. Der er tilføjet ekstra vægt i toppen af skaftet som giver en unik balance og hjælper til med et effektivt og nemt sving. Desuden giver driveren maksimal tilgivelse.

Driveren er desuden udstyret med Cup Face, som er en kraftig slagflade, der giver dig endnu mere længde på dine slag. Den kommer med 10,5° eller 11,5° loft.

På billedet ser du damemodellen, XXIO Eleven findes også til herrer.

Vis produkt →

Putter

En putter er højst sandsynligt den golfkølle du bruger allerflest gange i en runde golf. Du skal vælge en putter du er glad for at have i hænderne. Det skal føles rigtigt og se rigtigt ud for dig – man kan sige at det handler om fornemmelse. En putter kan redde meget i dit spil og derfor siger man også: “Man skal kunne stole på sin putter.”

En putter bruges, når man skal have bolden til at rulle hele vejen, altså ikke til at få bolden til at flyve langt og højt. Du bruger den som regel når du ligger på green eller kanten af green. (Green er det sted på golfbanen, hvor hullet er placeret, med meget lavt, fint og jævnt græs).

Valget om en putter handler om længden – en standard vil være 34-35 tommer, men der findes også spillere som foretrækker andre længder. Det andet du skal tænke på et grebet – skal den være tyk eller mellemstørrelse?

EvnRoll ER2 Black Putter

evnroll er2 black

Med en ER2 putter fra EvnRoll, får du en flot putter i black armour finish i rustfrit stål. EvnRoll har afbalanceret svingvægten efter længde: 33 “@ E1, 34” @ E1, 35 “@ E4.

Du får en putter med en lie vinkel på 70 grader, face loft på 2 grader og lager greb. Putteren fra EvnRoll er udstyret med en hæl- og tåvægtet flange blade.

Vis produkt →

EvnRoll ER7 Fullmallet Putter

evnroll er7 cs

Denne putter med et super flot sølv, satin finish sikrer dig, at du har den flotteste putter på golfbanen.

EvnRoll har udviklet E7’eren med ny teknologi, som giver dig en full mallet putter med centreret skaft. Putteren er lavet af rustfrit stål, med en face loft på to grader, lie vinkel på 70 grader og EvnRoll’s eget stock greb.

Vis produkt →

Mizuno M-Craft 1 Putter

mizuno m craft 1

Japanske Mizuno har udviklet denne flotte putter, som kommer i tre forskellige farver: hvid satin, black ION og blue ION.
Putteren er smedet af 1025 blødt carbonstål, og fræset CNC. Det giver den mest præcise form og justering til gavn for dig og dit spil.

Med i købet følger et M-Craft headcover.

Vis produkt →

Golfjern

Golfjern er det udstyr du har flest af i dit golfsæt. Typisk vil man have en pitching-wedge (PW), 9 jern, 8 jern, 7 jern og 6 jern. En dygtig spiller har måske også 5 jern, 4 jern, 3 jern og 2 jern.

De forskellige tal foran jernene indikerer hvilken længde de passer til. For eksempel: 9 jernet kan slå 70 meter, 8 jernet kan slå 80 meter, 7 jernet slår 90 meter, PW jernet slår 60 meter, osv. Ved at bruge de forskellige længder rigtigt, kan man bedre styr hvor langt man slår bolden.

Er man i stand til at bruge de forskellige golfjern helt rigtigt i forhold til det spil man er i gang med, er man nået rigtig langt.

Når du skal købe jern kan du vælge mellem jernsæt, hvor de forskellige jern indgår. Klik her for at se vores udvalg af jernsæt.

Wedges

Wedges er også jern, men man slår ikke lige så langt som de andre nævnt ovenfor. De slag man bruger en wedge til er, chip, pith og bunkeslag. Wedges adskilles af deres hældning. En golfspiller vil typisk have fire wedges, en pitching wedge 48 grader (pitcqhing wedge), 52 grader (gap wedge), 56 grader (sand wedge) og 60 grader (lob wedge).

Der er et stort udvalg af wedges og vi har samlet nogle af dem til dig herunder.

Cleveland CBX 2 Wedge

cleveland cbx 2

Cleveland har udviklet en ny wedge med cavity back teknologi, som de også bruger til deres jern. Mange golfspillere foretrækker Cleveland når de skal købe wedges.

Når du køber en Cleveland wedge får du hollow perimeter vægtfordeling, rotex spin teknologi og en dynamisk sål.

Vis produkt →

Titleist SM8 Wedge – Brushed Steel

titleist sm8 brushed steel

Titleist’s SM8 wedge er wedgen til dig, der vil have maksimal længdestyring, variation i dine slag og spin.

Titleist har flyttet tyngdepunktet i SM8 wedgen, så den ligger længere fremme, og sørger for højere MOI. Du får altså en bedre fornemmelse og en effektiv slagflade.

Wedgen er udstyret med SM8-riller, som giver dig maksimal slagkontrol. Du får desuden et dynamisk golf skaft og hvidt velour greb.

Vis produkt →

Titleist SM8 Wedge – Jet black

titleist sm8 jet black

Titleist’s SM8 wedge er wedgen til dig, der vil have maksimal længdestyring, variation i dine slag og spin.

Titleist har flyttet tyngdepunktet i SM8 wedgen, så den ligger længere fremme, og sørger for højere MOI. Du får altså en bedre fornemmelse og en effektiv slagflade.

Wedgen er udstyret med SM8-riller, som giver dig maksimal slagkontrol. Du får desuden et dynamisk golf skaft og hvidt velour greb.

Vis produkt →

Titleist SM8 Wedge – Tour Chrome

titleist sm8 tour chrome

Titleist’s SM8 wedge er wedgen til dig, der vil have maksimal længdestyring, variation i dine slag og spin.

Titleist har flyttet tyngdepunktet i SM8 wedgen, så den ligger længere fremme, og sørger for højere MOI. Du får altså en bedre fornemmelse og en effektiv slagflade.

Wedgen er udstyret med SM8-riller, som giver dig maksimal slagkontrol. Du får desuden et dynamisk golf skaft og hvidt velour greb.

Vis produkt →

Fairwaywoods

En fairwaykølle bruger du når du skal slå langt, men ikke fra tee-stedet. Du kan slå bolden langt med en fairwaykølle når den ligger på jorden. Ligesom med en wedge, har forskellige fairwaykøller, forskellige hældningsgrader. Denne kølle anses også for at være nem at slå med.

Titleist TSI 3 Fairway Kølle

titleist tsi 3 fairway

Leder du efter en fairway kølle der giver dig fart, tilgivelse og kontrol, skal du ikke lede længere.

Titleist’s TSI 3 kølle er udviklet med høj-speed ARC 4.0 teknologi, som giver en utrolig hastighed. Med dens Surefit CG tracking system, får du maksimal kontrol og distance.

Vis produkt →

Srixon ZX Fairway Kølle

srixon zx- fairway

Med dens klassiske design er ZX fairway køllen er rigtig godt valg til golfbanen og den klassiske golfspiller.

Srixon har udviklet ZX’en med en karbontop, som sænker tyngdepunktet i hovedet. Man har benyttet cannon sole, som er en teknologi der giver vægt i sålen og sikrer øget boldhastighed. Boldhastigheden øges yderligere på baggrund af køllens rebound frame teknologi.

Vis produkt →

XXIO Eleven Fairway Kølle

xxio eleven fairway

Når du køber XXIO’s Eleven Fairwaykølle får du en rigtig god højde på dine bolde. Køllen er udviklet til golfspillere med mellem svinghastighed.

Du får en god længde fra tee eller fairway og køllen er tilgivende i forhold til slag som ligger uden for center. XXIO har lagt ekstra vægt i toppen af skaftet, som giver dig en bedre balance.

Vis produkt →

Hybrider

En hybridkølle, eller rescue kølle som de også kaldes, kan bruges til at slå langt, men ikke helt så langt som en fairwaykølle. Man vil typisk bruge en hybridkølle når bolden er i semi-rough eller rough (rough er det høje græs på en golfbane).

Srixon ZX Hybrid Kølle

srixon zx hybrid

Denne hyrbid kølle fra Srixon giver dig rigtig god mulighed for at styre boldens banen. Dens rebound frame teknologi sørger for øget trampolin effekt på hele slagfladen, som giver dig øget boldhastighed og gode, lange slag.

Vis produkt →

XXIO Eleven Hybrid

xxio eleven hybrid

XXIO Eleven hybridkøllen er udviklet til golfspillere med en moderat svinghastighed.

Hybridkøllen giver øget længde til dine slag og understøtter dig i et stabilt spil golf. XXIO har lagt ekstra vægt øverst i skaftet, som giver mere balance og understøtter dig i effektive og nemme sving. Med dens cup face, sikrer køllen dig maksimal længde og tilgivelse på slag der ligger uden for center.

Vis produkt →

Sidst opdateret juni 30, 2021