Glem alt, hvad du har hørt i diverse marketingkampagner. De fleste af dem er tvetydige. At spille med det forkerte udstyr er sandsynligvis det værste, du kan gøre for dig selv som golfspiller. For at få det bedste ud af dit spil skal du altid have de rigtige klubber ved din side.

Tiger Woods vågnede ikke en dag, og pludselig toppede hitlisterne. Nej, at være den bedste indebærer hårdt arbejde, og det hele begynder med at vælge de rigtige golfkøller.

Som golfspiller skal du tage to kritiske beslutninger, når du vælger en kølle. Enten går du med en almindeligt skaft eller et stift skaft. Selvfølgelig er du nødt til at tage andre vigtige beslutninger, men dit køllevalg påvirker med tiden din præstation på golfbanen. Det er derfor vigtigt, at du finder en behagelig kølle, der passer til dine svinghastigheder og giver dig mulighed for at slå lange og præcise bolde.

Så hvordan er din skafts fleksibilitet relateret til distance? Denne artikel ser på uoverensstemmelserne mellem distance med et almindeligt skaft og et mere stift skaft. Hvis du håber på at forbedre dit spil, skal du ikke lade det forkerte køllevalg ødelægge det.

Almindelig skaft fleksibilitet versus stift skaft fleksibilitet

Der er grænser for, hvor fleksibelt dit skaft kan være. Bøjningerne er opdelt i fem grupperinger: den almindelige bøjning, Senior (A), Damer (L), ekstra stift og stift. Vi kan dog klassificere de fem typer i almindelig skaft fleksibilitet og stift skaft fleksibilitet. Almindelig skaft fleksibilitet er bedst egnet til en begynder, fordi den tilbyder bedre svinghastigheder, der kan hjælpe med at forbedre deres handicap.

Du kan dog være en begynder med betydeligt høje svinghastigheder, og så er et almindelig skaft ikke noget for dig. Derfor er det vigtigt at gå efter tilpassede køller til dine drivere for at opnå dit bedste spil. Ser man på en stiv skaft fleksibilitet, vil du bemærke, at den har relativt lave bøjninger end almindelige skafter.
Det er hovedårsagen til deres design. Selv fra navnet er det tydeligt, at du ikke får mange bøjninger fra stive skafter. Hvis du har tendens til at svinge din driver hårdt, kan et stift skaft være den rigtige løsning for dig. I modsætning til almindelige driverskafter giver de mere kraft og kontrol på køllen for at slå bedre bolde.

De store bøjninger på en almindelig kølle giver bedre svinghastigheder. Derfor vil en golfspiller med relativt lave svinghastigheder finde det mere nyttigt med en almindelig fleksibilitet. På den anden side har en stiv golfkølle små bøjninger, og golfspillere med høje svinghastigheder vil sætte pris på en sådan kølle, fordi stivheden bringer deres høje svinghastigheder under kontrol. Med svinghastighederne under kontrol kan en sådan golfspiller slå mere nøjagtige bolde.

Hvordan almindelig skaft fleksibilitet og stift skaft fleksibilitet relaterer sig til distance

Hvor mange meter slår du din golfbold ud fra tee? Hvis du kan besvare dette spørgsmål, ved du, hvad din distance er. I det følgende afsnit ser vi på, hvordan de to skaft fleksibiliteter påvirker distance. Det ville være bedst, hvis du fik din fleksibilitet til at dække distancen og nøjagtighed, så meget du ønsker.

Vil du dække mere distance med en almindelig skaft fleksibilitet eller en stiv skaft fleksibilitet?

Nogen sagde engang, at golf er en besværlig elskerinde. Før vi fortsætter skal du vide, at hver golfspiller har forskellige dynamikker, og at tommelfingerreglerne muligvis ikke gælder for dig. En golfspiller med et almindeligt skaft er ikke den samme golfspiller med et stift skaft.

Resultaterne af resultatet varierer lidt, for når man tilpasser golfkøller, er hovedformålet normalt at opnå maksimal præstation. Lad os sige, at du giver en golfspiller med høje svinghastigheder en golfkølle med almindelig skaft fleksibilitet. Du vil bemærke, at de har tendens til at tilbagelægge en lang distance, men de vil sandsynligvis misse fairway.

Se nu på en golfspiller med lave svinghastigheder ved hjælp af en stiv akselfleks. Du vil bemærke, at nøjagtigheden vil være meget mere signifikant, men distancen vil være relativt lav. Fra de to scenarier kan du se, at der er betydelige uoverensstemmelser. Formålet med specialtilpasning er at finde mellemgrunden. På hvilket tidspunkt opnår du som golfspiller maksimal præstation? De fleste golfeksperter vil stille dig dette spørgsmål.

Det ville være bedst, hvis du fandt mellemvejen, hvor du opnår både afstand og nøjagtighed. For at finde den rette balance udstyres en golfspiller med høje svinghastigheder med en stivere kølle, mens spillere med lave svinghastigheder får en kølle med en almindelig skaft fleksibilitet. Husk at disse tommelfingerregler ikke gælder for alle golfspillere, fordi alle har forskellige dynamikker.

Bemærk også, at din fleksibilitet påvirker din distance. Dette betyder dog ikke nødvendigvis, at en almindelig skaft fleksibilitet vil dække mere distance som tommelfingerreglen antyder. Det kommer an på dit personlige niveau. Din gameplay, svingdynamik, højdemålinger og flere andre faktorer påvirker den skaft fleksibilitet, du vælger, hvilket i sidste ende påvirker driverens distance.

Ofte stillede spørgsmål

Er der en stor forskel mellem stiv og almindelig fleksibilitet?

Der er forskel på stiv og almindelig skaft fleksibilitet. Et almindeligt skaft bøjer mere end et stift. Når du holder et almindelig skaft og et stift skaft, vil du bemærke forskellen i fleksibilitet. Et stift skift producerer færre bøjninger og har en fast fornemmelse i modsætning til det almindelige skaft.

Bruger Tiger Woods almindeligt eller stift skaft?

Tiger Woods rammer konsekvent distancer på mere end 305 yards. I de fleste tilfælde bruger han et almindeligt skaft til sin driver. Dette betyder ikke at du skal skifte til almindelige skafter bare fordi Tiger Woods gør det. Husk at alle har forskellige dynamikker, og du kan muligvis dække større afstande med et stift skaft, end når du bruger et almindeligt skaft på din driver.

Mister jeg afstand med et stift skaft?

Det kommer an på flere ting. Hvis du har lave svinghastigheder og bruger et stift skaft er der risiko for, at du mister noget afstand. Men hvis dine svinghastigheder er høje, vil et stift skaft bringe dem i balance, og du kan få en vis afstand. Afstand påvirkes af mange variabler og ikke svinghastigheder og skaftbøjning alene.

Forhåbentlig har du nu forstået dynamikken mellem stive og almindelige skaft fleksibilitet. Der er en del forskning på internettet, men konklusionerne er ret inkonsekvente. Nogle vil fortælle dig, at brugen af et stift skaft garanterer dig længere afstande end almindelige skafter. Andre forskere vil fortælle dig det nøjagtige modsatte.

Hvad fortæller dette dig om skaft fleksibilitet og driver afstand? Det hele kommer an på golfspilleren som individ. Nogle golfspillere vil prale af, hvor stive deres skafter er, mens andre vil være så stolte af deres almindelige skafter.
Golfspillere er forskellige og tommelfingerreglen gælder ikke altid for dig. Alt hvad du behøver at vide er, at din skaft fleksibilitet påvirker den samlede driver afstand, men effekterne er forskellige afhængigt af golfspillerens dynamik.