I lang tid har golfspillere vidst, at hemmeligheden bag at ramme bolden lige, langt og tættere på fairway er et perfekt sving. De er rigtige på den, men meget få forstår hvad der kræves for at lave et ideelt sving. De fleste ved ikke, at en golfbolds position skal variere fra én golfkølle til en anden.

Den måde du rammer en golfbold på med en driver er ikke den samme måde, som du vil ramme golfbolden med en jernkølle. Nogle golfspillere der forstår forskellen, finder det også udfordrende at gøre det helt korrekt. Så hvordan rammer man bolden med et golfjern?

At ramme en golfbold med et golfjern

Der er flere metoder du kan bruge til at forbedre dit slag. En metode der skiller sig ud, er at sørge for at alt er på det rigtige sted, inden du svinger golfklubben. Fra justering af golfopsætning til forbedring af din holdning og balance, skal du overveje alle disse aspekter.

Bemærk også at der findes forskellige typer jern. Lange jern, mellemstore og korte jern med tal fra 1-9.

  • Lange jern (2, 3 og 4 jern)
  • Medium jern (5, 6 og 7-jern)
  • Korte jern (8 og 9 jern)

Den første ting du skal gøre, før du rammer bolden med et jern, er at sætte køllehovedet og skaftvinklen på plads. Derfra er det tid til at placere din krop i golfklubben.

Positionering af køllehovedet ved golfjern

Det er meget vigtigt hvordan du placerer dit køllehoved, hvis du prøver at ramme golfbolden korrekt. Vær opmærksom på lie, fordi den er vigtig i hele opsætningen af ​​positionering af køllehovedet. Øv køllehovedpositionering på en hård overflade som et betongulv.

Du vil gerne have køllens sål til at hvile fladt på jorden og derefter vippe den lidt op. Når du svinger på golfkøllen, kommer der et mærke på sålen. Hvis det er for tæt på køllehovedets hæl betyder det, at du skal holde det mere lodret. Antag at den er for tæt på tåen, så skal du placere den lidt fladere.

Kropsholdning og positionering

Når dit køllehoved er på plads, skal du arbejde på din kropsholdning. Mens du er ved det, skal du ikke ændre køllehovedets lie-vinkel, hvilket kan påvirke bolden. Når du stiller dig i positionen, skal du være opmærksom på køllehovedets position. Du ønsker ikke at fordreje skaftvinklen. Tricket her er at prøve at være så høj som mulig. Maksimer din højde til det bedste, du kan.

Hvordan du bøjer dine knæ er også meget vigtigt for at forbedre kropsholdningen. Det ville være bedst, hvis du ikke bøjer dine knæ for lavt eller strækker dem for meget. Sørg for at der er tilstrækkelig afstand mellem dine hofter og hænder, og at rygsøjlen er så lige som muligt.

Golfspillere laver fejl når de rammer bolden, fordi de prøver så hårdt på at tilpasse deres skuldre til jorden. Det bør ikke være sådan, for når du er i svingposition vil din ene side automatisk være lavere end den anden. Prøv og fasthold denne position, men gå ikke for lavt ned i knæ.

Kropsholdning for at ramme med et golfjern

Når du har placeret dit køllehoved perfekt i forhold til jorden og din krop er i et perfekt udgangspunkt, skal du også arbejde på din stand bredde. For at få den ideelle holdning skal du tilpasse din skulderbredde med afstanden mellem dine ben.

Brug det som udgangspunkt for en smallere eller bredere holdning. For at opnå en smallere holdning skal du tage skulderbredden og tilpasse den til ydersiden af ​​dine fødder. For en smallere holdning skal bredden af ​​din skuldre passe ind mellem dine fødder.

Hvis du ikke kan bruge dine skuldre til at bevare din holdning, skal du sørge for at den er mellem 20 og 40 grader. Holdningsbredde hjælper dig med at opnå balance og forbedre, hvordan din krop roterer, når du er i aktion.

Boldpositionering for golfjern

Når du rammer bolden med et golfjern er den generelle tommelfingerregel, at boldpositionen skal være i midten lige mellem dine fødder. Du skal dog bemærke, at golfjern kommer i forskellige længder og påvirker hvordan du placerer bolden.

Hvor højt eller lavt du vil slå påvirker også, hvordan du skal placere bolden. For eksempel hvis du skal ramme bolden højt, skal du placere den lidt foran midten. For at ramme lavt skal du flytte bolden lidt væk fra centrum.

Placering af bolden til forskellige jernstørrelser

  • Det ville være bedst for korte jern (8 og 9), hvis du placerede bolden i midten, så jernet rammer bolden og opretholder en opretstående vinkel. Tag et lille skridt til venstre med dit venstre ben og et lignende til højre med dit højre ben.
  • Mellemstore jern (5, 6 og 7) kræver, at du placerer bolden mod målet, fordi længden har en tendens til at give den en flad vinkel. Vedligehold bolden i midten af ​​din holdning, tag et lille skridt med dit venstre ben mod venstre side og et lidt større trin til højre med højre fod.
  • 2, 3 og 4-jern er de lange jern. På samme måde bevæger du dit venstre ben lidt mod venstre og et mere markant skridt med din højre fod mod højre side. Det rigtige trin skal være lidt længere end det for mellemstrygejern. Med lange jern er du nødt til at placere bolden direkte foran dine fødder, så du rammer den direkte fra bunden.

Sådan placeres et golfjern bag bolden

Det første du skal vide er, at jern er afrundet i bunden. Det er derfor afgørende at du indstiller centrum af køllehovedet til at være på niveau med jorden for at holde køllefladen lige på golfbolden.

Når du sætter det til hælen, vil køllen have en tendens til at lukke til venstre, og når du sætter den på tåen, vil køllen være åben mod højre  og du mister retning. Lad køllehovedet sidde lige over græsoverfladen, så du kan få god radius.

Husk at holde øje med lie-vinklen, når du rammer golfbolden med et golfjern, så køllehovedets sål hviler på golfbolden. Den forkerte lie-vinkel forhindrer dig i at have en nøjagtig og kraftig svingning mod dit mål.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan skal køllehovedet se ud når den rammer bolden?

En jerns køllehoved har en afrundet bund. Indstil bundens centrum til at være på niveau med jorden, så den hverken er for stejl mod tåen eller hælen. Sørg for, at den er lige på i forhold til bolden når den rammer.

Skal hænderne være foran bolden med golfjern?

For at opnå det perfekte buesving med et golfjern, skal hænderne være foran bolden. Under opsætningen skal du sikre dig, at bagsiden af ​​køllen peger på dit venstre hofteben, så du kan vende tilbage til den samme position efter dit slag.

Hvordan rammer man en bold med et golfjern?

Den generelle tommelfingerregel er, at du placerer bolden lige i midten mellem dine ben. Sørg for, at køllefladen er lige ud for bolden for at forhindre fejlagtige skud. For høje bolde skal du rykke dig lidt frem i din holdning, og for lave bolde bevæge dig lidt tilbage fra midten.

Konklusion

Det ville være bedst at øve disse positioner, for at slå bolden perfekt med et golfjern. Hold alt på det rigtige sted, og hold de korrekte positioner, inklusive din kropsholdning.

Husk, at golfjern kommer i forskellige længder, og placeringen af ​​bolden i forhold til jernet varierer med længden. Vær opmærksom på ikke at fordreje lie-vinkel og køllefladens position når du tager svinget. Placer også køllen lidt på græsoverfladen, og sørg for, at den er lige i forhold til golfbolden. Når du først har brugt disse i praksis, er det ikke længere et problem at ramme en golfbold med et golfjern.