Golfkølle distance er et vigtigt emne for golfspillere. Generelt er golf et ret kompliceret spil, men med træning og erfaring, bliver det virkelig interessant. Som senior golfspiller vil man spørge sig selv, hvor lang en distance man egentlig skal kunne slå.

Spørgsmålet stiller alle golfspillere sig selv, uanset alder, køn eller spil niveau. Svaret derimod, er ikke så simpelt. Hovedårsagen er, at der er mange faktorer der skal tages i betragtning.

Faktorer som alder og hvilken type kølle du slår med, spiller en stor rolle. Du kan heller ikke se bort fra vejret og banens tilstand, samt køn, hastighed i ens sving og generelle kondition.

Forstå skemaet

Du læser sikkert denne artikel, fordi du gerne vil se skemaet over golfkølle distance. Inden du går i gang med dette, er det vigtigt for os at fastslå, at det ikke kun handler om at slå langt, men også lave gode slag. At finde din passende distance, hjælper dig til at forstå om du er type der slår lange slag eller korte slag.

Hvis du slår lange slag, betyder det ikke automatisk, at din nøjagtighed er god. Du kan slå korte slag, med en højere score, end en der slår lange slag. Med mere nøjagtighed, er du mere sikker på at slå bolden på green.

Distance skemaet nedenfor, viser den gennemsnitlige distance for en senior golfspiller. De forskellige køller og jern har forskellige distancer. I skemaet sammenlignes distance for senior golfspillere med PGA vindere. Kig på skemaet og se hvor langt fra eller tæt på, du er på disse spillere.

Golfkølle

Seniorer gns. distance (Yards)

PGA Tour Champions (Yards)

Driver

196

279

Three wood

173

240

Five wood

164

227

Hybrid

160

222

2 Iron

156

217

3 Iron

151

209

4 Iron

145

200

5 Iron

138

191

6 Iron

130

180

7 Iron

123

169

8 Iron

114

157

9 Iron

105

146

Pitching wedge

97

136

Sand Wedge

82

108

Lob wedge

74

97

Sådan måler du din distance som senior golfspiller

Måling af distance gøres på samme måde for alle golfspillere, i alle aldre. Der er ikke en specifik teknik for senior golfspillere eller junior golfspillere. Med al den teknologiske udvikling, er det blevet meget nemmere.

For noget tid siden, måtte man måle distance ved at bruge markører, som man manuelt satte op på golfbanen, men teknologien har heldigvis gjort det meget nemmere.

Du kan se golfspillere gå rundt med håndholdte GPS distance målere, med GPS apps og endda laser målere. Med den nyeste teknologi, kan senior golfspillere måle deres distance uden at skulle gå fra den ene markør til den næste. Det er mindre kompliceret og mere nøjagtigt end tidligere metoder.

Hvordan du som senior golfspiller kan opnå mere distance

Ens golf distance vil falde, jo ældre man bliver. Med alderen opstår flere faktorer, som påvirker din præstation på golfbanen. Det betyder ikke, at du bliver en dårligere golfspiller. Det kræver bare at du foretager nogle mindre justeringer, så du kan forbedre og øge din distance.

1. Vælg de rigtige køller

Hvis du har brugt noget tid på en golfbane, ved du hvor vigtigt det er, at vælge dine golfkøller så de passer til dig og dit spil. De fleste professionelle golfspillere lykkes, netop fordi deres udstyr er lavet til dem. Som senior anbefales det at bruge hybrid eller 5-jerns golfkøller.

Tal med en ekspert, for at få køller og jern med de rigtige skafter og vægt, som passer til dit spil. Du kan finde skafter som er specifikt udviklet til senior spillere.

2. Styrk dit greb

Nogle senior golfspillere finder det udfordrende, at forbedre deres greb, mens andre synes det er en nem opgave. Ved at styre og forbedre dit greb, får du mere styrke til at slå bolden. Et bedre greb betyder mere distance og god kontrol over bolden.

3. Forbedr din kropsholdning

Når vi bliver ældre, ændrer vores kropsholdning sig. Du bør derfor arbejde på din holdning, ved at stå så høj som du er, og bøje dig mod bolden fra hoften. Når du drejer, sørg for at det er et rent sving.

Når det så er sagt, bør du også arbejde på din justering og sigte. Det er meget vigtigt, i forhold til at forbedre din distance. Hav dit justeringsværktøj med dig når du er på banen. Det vil hjælpe dig med at lave nøjagtige slag, som får mere distance.

Gennemsnitsdistance for senior golfspillere

For professionelle gælder det, at man er senior når man bliver 50. Ifølge statistikker er det omkring denne alder, at driver distancen begynder at blive kortere. Der er dog altid golfspillere, som altid bare bliver dygtigere.

Statistikken viser, at den gennemsnitlige distance for golfspillere i alle aldre, er 218 yards. Unge mænd under 30, har det længste gennemsnit på 239 yards. Distance kan reduceres med alder og det estimeres, at efter hver tiende år, kan man forvente en reduktion af distance på 10 yards.

Vi har fastlagt gennemsnitsdistancen for senior golfspillere til at være mellem 196 og 211 yards, ifølge ovenstående tal. Når man bliver ældre, reduceres ens sving hastighed også, og det er dette der påvirker distancen. Den gennemsnitlige distance gælder for spillere i alderen 50-60 år.

Ofte stillede spørgsmål

Q: Hvor langt bør en senior golfspiller slå bolden?

Svaret på dette spørgsmål kommer an på mange faktorer: goldkølle type, køn, banens tilstand, mv. Ifølge statisktikken, er den gennemsnitlige distance for en senior golfspiller mellem 196 og 211 yards.

Q: Hvad er den gennemsnitlige svinghastighed for en senior golfspiller?

En senior golfspiller på vej på PGA-tour bør have en gennemsnit på 105-120 mph. Gennemsnitlige, senior, kvindelige golfspillere har en gennemsnitshastighed på 70-75 mph, mens deres mandlige modstykker ligger på omkring 85-90 mph. Hastigheden reduceres også med alderen.

Q: Hvor gammel er man som senior golfspiller?

Når man spiller professionel gol, er man en senior golfspiller når man rammer 50 år. I denne alder kan golfspillere spille med i senior PGA-touren. Andre steder kan man være senior fra 45 og opefter.

Ved at bruge distanceskemaet ovenfor, kan du sammenligne din præstation med profesionelle. Det er dog vigtigt at understrege, at distance ikke er det eneste vigtige for dit golfspil. Det er ingenting uden nøjagtighed. Det er derfor en rigtig god ide, at fokusere mere på nøjagtighed, for at opnå en højere score på golfbanen.

Flere faktorer påvirker distance. Som senior spiller har du sikkert opdaget, at alder er den største faktor. Andre faktorer handler om vejret og banens tilstand.