De fleste golfspillere mener, at med alderdom kommer et fald i køllehovedets hastighed. Det kan være sandt. Der er meget forskning, der understøtter denne sag. Det er en ulempe for ældre golfspillere, og mange har tendens til at miste interessen for spillet. Det burde ikke være tilfældet, for som senior kan du faktisk forbedre dit køllehovedhastighed og endda overgå den rekord, du satte i dine 20’ere.

Har du spurgt dig selv, hvad der sker, når du bliver ældre? For at forstå faldet i køllehovedets hastighed skal du også forstå de ændringer, der sker i din krop. Det mest åbenlyse er nedsat kropsstyrke, men det er ikke kun det. Der er mange faktorer i spil.

I denne artikel tager vi dig igennem hele processen med at forstå din køllehovedhastighed som senior og hvordan du kan lave ændringer for dig selv. Lad os dykke ned i det og forstå, hvorfor køllehovedets hastighed reduceres med alderen, og hvad du kan gøre ved det.

Hvorfor din køllehovedhastighed mindskes, når du bliver ældre

Inden vi fortsætter, skal du være opmærksom på, at alle bliver ældre, men ikke alle mister deres styrke. Det betyder, er at det ikke er din alder, der bestemmer din styrke. At forstå, hvad der sker med dine muskler, gør det lettere for dig at foretage de nødvendige justeringer. Nedenfor har vi listet faktorer, der fører til tab af strøm og til sidst køllehovedets hastighed.

Sarkopeni

Når vi bliver ældre, har vi en tendens til at bevæge os og træne mindre. Immobiliteten forårsager muskeltab i din krop, hvor dine skeletmuskler reduceres i masse og styrke. Jo mere ubevægelig og inaktiv du er, jo mere falder kvaliteten af ​​dine muskler. Det er det, vi kalder sarkopeni. Muskelkraften falder meget hurtigt, og som vi alle ved, er styrke vigtig for at øge din køllehovedhastighed.

Nedsat neuralt drive

Vores kropsmuskler er forbundet med centralnervesystemet. Når vi bliver ældre, falder vores neurale drive, og dette påvirker kommandoerne til de arbejdende muskler. Til sidst reduceres kraften fra disse muskler, hvilket påvirker køllehovedets hastighed markant, når du foretager et slag på bolden.

Forskere antyder, at reduktion i neuraldrivet er en forsvarsmekanisme for at forhindre kroppen i for meget træthed på grund af kraftige øvelser. Når du træner som senior, skal du passe på ikke at overdrive det, fordi kroppen vil mærke og automatisk mindske dit neurale drive.

Fald i de hurtige muskelfibre

I kategorier af muskelfibre er der muskelfibre med hurtige bevægelser og muskelfibre med langsomme bevægelser. Især hurtige trækningsmuskler er karakteriseret ved mere robuste og hurtigere sammentrækninger og er ansvarlige for hurtige bevægelser af muskler i forskellige dele af kroppen.

Forskning siger, at muskler der rykker hurtigt, har tendens til at krympe og reducere, når vi bliver ældre. Resultaterne påvirker bevægelsen af ​​kropsdele såsom dine arme og talje. Med dine arme og talje påvirket, afspejles det direkte i din præstation på golfbanen. Din køllehovedhastighed og afstand reduceres gradvist, når alderen skrider frem.

Hvad skal jeg gøre for at øge min køllehovedhastighed

Nu hvor du har forstået, hvad der sker med dine muskler, når du bliver gammel, kan du gøre noget ved det. Det kan være uundgåeligt at blive påvirket af aldring, men ikke helt umuligt at forbedre din styrke og få dine muskler til at arbejde.

Bemærk, at træning af dine muskler ikke er det eneste, du kan gøre for at forbedre din køllehovedhastighed. Der er andre øvelser og aspekter, såsom den type udstyr du bruger, som du kan kombinere med træning for at ændre din klubhovedhastighed enormt.

Muskeltræning

Oplysningerne om, hvad der sker med vores muskler, når vi bliver ældre, kan være psykologisk ødelæggende. Der er dog en fantastisk ting ved muskler, som du skal vide. Uanset om de er gamle eller unge, har kropsmuskler tendens til at være meget lydhøre over for træning.Og det skal ikke bare være alle former for træning. Vi leder efter specifikke resultater; derfor skal træningen være særligt specifik for dit mål og formål.

Den første type muskeltræning, vi ser på, er styrketræning. Denne træning giver dig mulighed for at opnå den nødvendige muskelkraft til at udøve kraft eller tryk i en bestemt retning.

Den bedste type muskeltræning for at øge din klubhovedhastighed er brugen af ​​vægtede golfkøller. Vægtede klubber er tungere end standard golfklubber, og at øve med disse klubber giver dig mulighed for at få kraft og styrke i dine arme og talje muskler. Sådan at når du bruger den almindelige golfklub, vil du opleve den lettere og mere fleksibel, hvilket er med til at øge køllehovedets hastighed.

Den anden type muskeltræning, du skal overveje, er hastighed og styrketræning. Muskelstyrken falder hurtigere end hvor hurtigt du bevæger dem. Derfor er musklernes hastighed og kraft afgørende for at øge din køllehovedhastighed. Du har måske mindre styrke, men hvor hurtigt du bevæger musklerne, har stor indflydelse på din køllehovedhastighed.

Brugen af lettere udstyr

Brugen af lettere golfklubber er uden tvivl den første ting seniorgolfspillere gør, for at opnå bedre køllehovedhastighed. Tricket fungerer også og resultaterne er normalt ret imponerende. Klubber med lettere skafter hjælper dig med at opbygge dine svinghastigheder og forbedre din dygtighed, når du bliver ældre. Hybrider er langt nemmere at ramme, end 4 jern eller endda 5 jern.

Brug af ordentlige greb

Når du bliver ældre, er dine arme muligvis ikke så stærke som før. Derfor er du nødt til at bruge greb, der passer perfekt i dine hænder. Hvis de er for store, vil dine hænder ikke kunne bevæge sig frit, hvilket i sidste ende påvirker din køllehovedhastighed. På den anden side, hvis de er for små, vil dine hænder kæmpe med at holde fast.

Forbedring af holdning / balance

Det er meget nyttigt for en ældre golfspiller at have en bredere kropsholdning. Når du bliver ældre, vil du sandsynligvis kæmpe med balancen. Når du instinktivt er ude af balance, svinger du langsommere og reducerer din klubhovedhastighed. Derfor giver bredere stand af dine fødder dig balance, så du kan slå bolden med bedre svinghastigheder, hvilket fører til højere køllehovedhastighed.

Arbejd med din rotation

Det forventes at når vi bliver ældre, forværres den måde vi roterer på, når vi svinger. De fleste golfspillere har en tendens til at rotere hårdere for at producere mere kraft, og dette har skadelige virkninger. Derfor vil overanvendelse af rotation, når du er yngre, påvirke dig væsentligt, når du bliver ældre. Rotation er en af ​​de primære kilder til køllehovedets hastighed.
Som en ung golfspiller skal du ikke stole så meget på rotation, da det træner din ryg, hvilket forværres i alderdommen.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en god køllehovedhastighed?

En god køllehovedhastighed er mellem 90 og 100 miles i timen. Det er gennemsnittet af LPGA-professionelle. De bedste hastigheder for turneringsspillere er gennemsnitligt mellem 110 og 115 miles i timen.

Hvordan kan seniorer forbedre køllehovedets hastighed?

Der er mange praktiske måder, som seniorer kan forbedre deres køllehovedhastigheder. Denne artikel taler om brug af lettere udstyr, muskeltræning, rotation og forbedring af deres balance.

Hvad er Tiger Woods’ køllehovedhastighed?

Tigers Woods’ køllehovedhastighed er cirka 130 km / t. I 2020 var hans klubhovedhastighed 128,42 mph.

Én ting, som vi seniorer har brug for at forstå, er at når vi bliver ældre, sænker vi farten. Vi mister mere fleksibilitet og balance, og det påvirker hvordan vi udfører vores daglige aktiviteter. Som seniorgolfspiller kan du forvente ændringer som nedsat golfklubhastighed. Dine slag vil ikke være så dybe som for 20 år siden.

Det betyder dog ikke, at du ikke kan gøre noget ved det. Der er meget du kan gøre. I denne artikel fortæller vi, at vores muskler mister deres vitalitet, men vi kan træne dem til at blive bedre. Du kan også udføre nogle øvelser, der passer til din type spil og også forbedre dit udstyr.