Alle oplever at få ridset deres golfkøller, om du er professionel eller begynder. Det kan være resultatet af et dårligt skud eller bare almindelig slitage på køllerne, som jo tit skal op og ned af golftasken. 

Det kan sagtens lade sig gøre, at fjerne ridser fra dine golfkøller, men du skal altid være forsigtig, så du ikke ødelægger dit udstyr.  I de fleste tilfælde opstår ridser på køllens hoved. 

I denne guide lærer du hvordan du fjerner ridser fra en golfkølle. Hvis du ikke er helt sikker på dig selv og processen, kan du altid få en professionel til at kigge på dit udstyr. 

Fjern sky-mærker fra en golfkølle

Sky-mærker er ridser som ses på den øverste del af køllehovedet og er som regel et resultat af, at man har ramt bolden for lavt. Sådan et skud kan være super frustrerende og endnu mere irriterende, når du opdager den skade det har forårsaget. 

At fjerne disse sky-mærker kræver noget helt basalt værktøj. I nogle tilfælde vil du skulle bruge touch-up maling, for at opnå det helt skinnende, nye look. Men inden du gør noget som helst andet, skal du grundigt rengøre din kølle med vand og sæbe. 

En billig måde at udbedre ridser på og opnå det skinnende look, er ved at bruge tandpasta. 

  • Det er ikke alle der kender til dette lille trick, men det virker effektivt, hvis ridsen ikke er så dyb. Alt du skal gøre, er at rengøre med sæbevand og en klud, for at fjerne skidt og snavs fra overfladen. 
  • Tør køllen af med en tør klud/håndklæde og påfør tandpastaen på det ramte område. Dette er et DIY (do-it-yourself) trick – brug hvilken som helst hvid tandpasta. Lad det tørre i et par minutter inden du forsigtigt skrubber/pudser det af i cirkulære bevægelser med en ren klud. 
  • Puds overfladen med en ren klud, indtil køllen er skinnende blank. Du skal være opmærksom på, at denne metode ikke nødvendigvis virker, hvis ridserne er for dybe. 

Noget der kan skræmme en golfspiller, er tanken om at udskifte deres dyre køller, når de er ridsede og ser slidte ud. Dette selvom sky-mærker ikke påvirker køllens adfærd og dermed ikke påvirker sving og slag. Nedenfor finder du en af de mest effektive metoder til at fjerne sky-mærker fra din golfkølle.

Trin 1.  

  • Det første du skal gøre, er at rense med sæbevand og en klud. Dette sikrer, at din kølle er så ren som mulig og fri for små rester af sand, jord og andet snavs. Du kan vælge at rengøre hele køllen eller bare det område hvor ridserne er. 

Trin 2.

  • Når rengøringen er gjort, skal du tørre hele køllen med et rent håndklæde. Sørg for at området du skal arbejde med, er helt tørt. Brug malertape til at dække alle andre områder, end der hvor du skal arbejde. 

Trin 3. 

  • Hvis du ikke kan få fat i maling som er beregnet til golfkøller, kan du bruge bilmaling eller endda maling til modelbiler. Sørg for at du bruger den rigtige mængde maling og bliv ikke fristet til at male hele køllehovedet, da det kan påvirke dit sving, på grund af ændringer i vægten af hovedet – de små detaljer er ret afgørende i golf, især jo dygtigere man er.  Mal forsigtigt henover ridserne. 

Trin 4. 

  • Nu skal du lade malingen tørre, så længe som det kræver for at blive helt tørt. Fjern malertapen når malingen er tør og brug meget finkornet sandpapir til at udglatte malingen. Sørg for at du kun trykker meget let på papiret, så du ikke ridser og gør mere skade. 

På dette tidspunkt burde du kunne se, at ridserne er væk og at din kølle ser flot og skinnende ud. 

Sådan pudser du dine golfkøller

Pudsning af dine golfkøller er en af de nemmeste måder, at fjerne ridser fra dit udstyr på. Pudsning er ikke bare vigtig for at udbedre ridser, golfspillere pudser også deres udstyr, for at forebrygge rust. 

Det eneste du har brug for til denne proces, er en lille smule metalpudsemiddel og en mikrofiberklud. Hvis du ikke har metalpudsemiddel, kan du bruge lidt fælgepudsemiddel, som du normalt bruger til bilen. 

Trin 1. 

  • Klem en smule pudsemiddel ud på en ren klud og påfør det forsigtigt til køllens metaldele. Det bør være et tyndt og ligeligt fordelt lag. 

Trin 2. 

  • Lad pudsemidlet tørre så længe det er nødvendigt – det skal trænge ind i metallet. Der findes også typer af pudsemiddel, som tørrer med det samme. 

Trin 3. 

  • Brug en ren klud til forsigtigt at pudse køllens metaldele i cirkulære bevægelser. Dette efterlader din kølle med et skinnende, nyt look. Du vil samtidig opdage, at de helt små ridser også er forsvundet. 

Fjernelse af ridser fra en golfkølles forskellige dele kan være vanskeligt, hvis de er dybe. Følg alle trinene for at udbedre de ridser du kan og søg ellers professionel hjælp, når du føler, at du ikke kan gøre mere selv. Husk altid at bruge den helt rigtige maling, når du arbejder med at male ridser op. 

Køllens hoved er som regel det område, som er mest ramt af skader og ridser og er samtidig den mest kritiske del af hele køllen. Vær derfor forsigtig når du arbejder med denne del. Denne informationsguide giver dig god indsigt i, hvordan du kan udbedre ridser på dit golfudstyr. 

Ofte stillede spørgsmål

Q: Hvordan påvirker buler og ridser mit golfspil?

Effekten af buler og ridser på dit golfspil afhænger generelt af deres placering. En dyb ridse eller stor bule på køllens hoved kan påvirke hvordan du slår bolden. Sky-mærker, altså de mindre skader, påvirker ikke dit golfspil generelt. 

Q: Kan man bruge tandpasta til at udbedre ridser på en golfkølle?

Ja, du kan bruge hvid tandpasta til at fjerne ridser, bare de ikke er for dybe. Resultatet ved at bruge tandpasta på dybe ridser og større skader, er ikke altid gode. 

Q: Kan pudsning fjerne ridser?

Pudsning af dine golfkøller kan bruges som en metode til at fjerne ridser, som ikke er så dybe. Sørg dog altid for, at du bruger det rigtige pudsemiddel, afhængigt af de materialer dit udstyr er lavet af.