I 1958, da William Russel Frisbie lukkede sit tærtefirma ned, hvem ville så have troet, at noget godt kunne komme fra hans undergang? Absolut ingen for selv William Russel vidste ikke noget om det.

Navnet Frisbee kommer af, at hans medarbejdere kastede tærteformer, efter at deres firma var lukket ned, og det fangede universitetsstuderende fra Yale og Dartmouth. Det var dengang; nu har spillet udviklet sig og har endda en sammenslutning af professionelle, Professional Golf Disk Association (PGDA)

Hvis du er interesseret i dette spil, skal du vide, hvordan man kaster en frisbee golfdisk. På et eller andet tidspunkt i dit liv har du kastet en frisbee, det kan være på stranden eller mens du spiller med dine venner. Konceptet er ikke anderledes, og det er derfor, golfdisk er et så spændende spil.

I denne artikel tager vi dig gennem, hvordan du kaster en frisbee golfdisk i detaljer. Forhåbentlig vil ​​du være i stand til at kaste en frisbee golfdisk ved hjælp af de to metoder; backhand og forehand.

Sådan kastes en frisbee golfdisk med baghånd

Backhand-kastet er uden tvivl det nemmeste og mest foretrukne kast fra de fleste diskgolfspillere. Hvad der sker under dette kast er ret simpelt. Det ligner stort set backhand i tennis, kun at du vil holde en golfdisk i stedet.
Denne metode giver dig mulighed for enten at kaste en kort, mellemlangt eller langt. Før vi dykker ned i det, lad os først lære at holde golfdisken ved hjælp af backhand-metoden.

Sådan holder du en frisbee golfdisk til et baghåndskast

Hvordan man holder disken er undervurderet af mange amatører, indtil de er klar over, hvor vigtigt det er. Et dårligt greb får dig til at give slip på golfdisken for tidligt. Du vil forsøge at kompensere for fejlen og det vil kun gøre det værre. Så hvordan holder du en frisbee golfdisk til et baghåndskast?

Den første ting du skal gøre er, at holde disken med din venstre hånd og placere den i din højre håndflade. Vær opmærksom på ringen på disken, læg tommelfingeren på den og sørg derefter for, at din pegefinger hviler under kanten af ​​disken, men ikke på indersiden af ​​kanten.

Den næste ting er at sikre, at din langfinger skubber mod midten af ​​disken, og ringen og lillefingeren ligger mod kanten. Bøj ikke fingrene mod ringen, men stræk dem snarere ud som om de bevæger sig mod midten i en vinkel.

For et godt greb skal du sørge for at strække armen ud, mens du holder disken, og at den flugter med din underarm gennem midten af ​​din håndflade.

Håndledsbevægelse til baghånd

Med disken i din dominerende hånd, skal du bøje dit håndled mod din krop og ikke ind i albuen. Fra højre bevæg dig fremad med din arm og drej dit håndled, så disken kastes.

Fuld kropsbevægelse til baghånd

Når du har forstået håndledets bevægelse, skal du holde disken med den dominerende arm, så den danner en ret vinkel (90 grader) på albuen.

Din stående kropsholdning skal være lige og dit dominerende ben skal være 90 grader fra målet, mens det andet ben en fod bagud og let vippet udefra. Fødderne skal være lidt uden for dine skuldre, så din krop kan nå balance.

Sørg for, at der er en løs fornemmelse i dine hofter og drej dine skuldre, så den dominerende side vender mod målets retning. Nu er du nu klar til at smide golfdisken.

Med dine skuldre vendt og dine hofter fri, stræk armen ud med disken, og drej som om du trækker i disken, og bøj dit håndled, når du lader disken gå. Ved dette udgangspunkt vil du bemærke, at din mave vender mod målet.

Overkroppen skal dreje med skuldrene, mens underkroppen drejer omkring dine hofter. Når du drejer, skal du gøre det fuldstændigt for at frigøre disken i en flydende bevægelse.

Sådan kastes en golfdisk med forhånd

I modsætning til baghåndskast kræver forhåndskast med en golfdisk mindre indsats. Det er også ret udfordrende at mestre, og det er sandsynligvis derfor, at de fleste golfspillere i stedet vil bruge baghåndsmetoden. Følgende detaljerede oplysninger beskriver imidlertid, hvordan du kan få forhåndskastet til at fungere for dig.

Sådan holder du golfdisken

Den bevægelse der kræves til dette kast, er som at dreje en knap lige over dit hoved. Du vil opdage at der er meget håndledsbevægelse. Mens du træner, skal du sikre dig, at din albue opretholder en L-form for at opnå mere præcise håndledsbevægelser.

Fra denne observation bemærker vi, at de mest aktive bevægelser sker i dit håndled og det er hvad der sker, når du laver et forhåndskast.
Hold din hånd ud, så der er mellemrum mellem fingrene, og placer derefter disken mellem din ring- og langfingre.

Placer din langfinger på kanten af ​​disken, hvor kanten møder pladen. Bøj nu tommelfingeren på den anden side af disken.
Du bemærker muligvis, at disken ikke er så stabil; fasthold dog et fast greb, men vær ikke stiv i håndleddets bevægelser.

Udførsel af forhåndskastet

Med forhåndskastet skal du vende mod målets retning og ikke væk fra det, fordi du nu skal sigte med din overkrop.
Sæt højre fod bag dig og sørg for, at du er i stand til at dreje hoften. Prøv at placere dine fødder i en sådan vinkel, så du får balance og stabilitet.

Med fodpositionen på plads skal du holde golfdisken med armen i en ret vinkel ved albuen, så disken er parallel med din hofte.
Vedligehold den vinkel når du trækker din hånd tilbage og overfører din kropsvægt fra bagfoden til forbenet. Under bevægelsen bevæger kraften sig fra forbenet til dine hofter og til sidst mod din dominerende arm og holder disken.
Bøj håndleddet, så disken frigøres og går i luften.

Alt i alt skal du huske at alle er forskellige, og den eneste hemmelighed til at gøre det bedre end din ven er øvelse. Kast så meget som muligt med forskellige diske, fordi de tilbyder forskellige fleksibilitetsniveauer. Prøv at justere dit kast for at forbedre din teknik ved enten at lægge mere styrke eller mindre styrke på dit greb eller observere variansen.

Ofte stillede spørgsmål

Spørgsmål: Hvad er de tre typer frisbeekast?

Der er tre typer frisbeekast, forhåndskastet, baghåndskast og hammerkastet. De to almindelige er dog forhåndskastet og baghåndskastet. Spillere anser hammerkastet for at være mere avanceret.

Spørgsmål: Hvad er det mest populære frisbeekast?

Baghåndskastet betragtes som det mest populære frisbeekast, sandsynligvis fordi det er det nemmeste af alle tre og giver dig et mere naturligt kast.

Spørgsmål: Hvad kaldes målet i diskgolf?

Når man spiller diskgolf kaldes målet normalt kurven. Andre spillere henviser til det som stanghullet, diskgolfhullet eller endda diskindfangningsenheden.

Konklusion

Diskgolf er et spændende og sjovt spil. Det er nemt at lære at kaste frisbee golfdisken og praktisk talt alle med interesse kan kende trinnene ret hurtigt. Forhåbentlig har du forstået trinnene for at kunne foretage dit første kast, enten baghåndskastet eller forhåndskast.

For at forbedre dit spil skal du sørge for at træne ofte og være opmærksom på kroppens bevægelser. Som tommelfingerregel skal du varme op før ethvert spil for at forhindre unødvendige skader. Overhold nøglepunkterne i den gyldne regel for diskgolf: opfør dig ordentligt, ikke spilde tid og ikke påvirke gruppen med vrede.