De fleste golfspillere har desværre en tendens til at overse vigtigheden af ​​at ramme golfbolden rigtigt. De er ikke klar over at, at ramme bolden korrekt, det være sig med en driver eller et jern, er lige så vigtigt som at forbedre deres svinghastighed og justering.

Der er så mange videoer online der lærer dig, hvordan du svinger en driver, men meget få lærer hvordan man rammer bolden.
Det er en velkendt kendsgerning blandt golfspillere, at lange drivere rammer golfbolden. Imidlertid har de fleste golfspillere en tendens til at ramme bolden nedad, hvilket i høj grad påvirker deres afstand. Det bør ikke være tilfældet. De skal lære at ramme bolden korrekt og genvinde deres afstand og retning.

Denne artikel fører dig gennem en detaljeret guide til, hvordan du kan forbedre din afstand og retning ved at ramme golfbolden korrekt med din driver. Det er vigtigt at bemærke, at det at ramme med en driver er meget forskellig fra hvordan du rammer med et golfjern.

Boldpositionering

Den nemmeste måde at øge din afstand fra tee er ved at lære at slå opad på bolden. For at gøre det skal du have bolden i den rigtige position. Der er dog nogle PGA-golfspillere og store amatørgolfspillere, der rammer bolden nedad. Det du måske ikke ved er at disse golfspillere har høj klubhovedhastighed og de kan let komme afsted med det.

Når golfspillere taler om boldpositionering, henviser de til boldens position i forhold til deres fødder. Der er dog andre måder, du kan bruge  til boldpositionering. For eksempel, hvor skal bolden være i forhold til din krop, bryst eller endda ører?

For at få den rigtige boldposition skal du sikre dig, at den ikke ligger for langt fremme eller for tæt på, men den skal være lidt inde ved venstre hæl. De følgende trin viser, hvordan du skal placere bolden i forhold til dine fødder.

Stå lige med dine ben sammen og hold køllen fast, mens du sørger for at bolden er i midten af ​​dine fødder, men foran dig.
Sørg for, at du har et godt greb om køllen og at køllefladen er lige og ikke på nogen måde åben eller lukket.

Med bolden på jorden, sænk din golfkølle, så køllefladen er lige i forhold til bolden.
Hvis du er højrehåndet, skal du flytte dit ben let åbent og mod bolden og tage et større skridt med dit venstre ben bagud og væk fra bolden.

Når du har fulgt trinnene ovenfor, har du nu bolden i den rigtige position, så du kan svinge.

Korrekt teehøjde

Teehøjde kan virke som en lille detalje, som du bare kan ignorere, men ligesom i livet er det altid de små detaljer, der hjælper os med at blive bedre. Den perfekte tee-højde, der ser ud til at fungere for de fleste golfspillere, gør det muligt for køllehovedet at dække halvdelen af ​​boldens størrelse med den anden halvdel lige over køllehovedet.

Der er dog ikke et standardmål, fordi golfspillere varierer fra den ene til den anden. Den perfekte tee-højde skal give dig en bedre angrebsvinkel, så du rammer bolden opad. Eksperimentér med forskellige højder for at finde en der passer perfekt til dig.

Drivergreb

Hvordan du griber fat i din driver er meget vigtigt for at sikre, at du har den ønskede køllehovedhastighed, og at du kan sætte køllefladen perfekt. Der er intet, der stjæler mere hastighed og afstand end en åben eller lukket kølleflade. Et greb med faste men afslappede fingre, giver dig muligheden for at hængsle dine håndled og placere køllen.

Placer dine hænder, så de er afslappede og ikke strakt omkring grebet. Fordelen ved dette er, at dine hænder naturligt vikles over golfkøllen og du opnår mere køllehovedshastighed og afstand.

Driverens position

Når du forbereder dig på at ramme bolden skal du slappe af i din krop og sørge for, at din vægt er balanceret på dine fødder, så bagbenet bærer omkring 60 procent. Dine ben skal stå brede nok til at sikre at du kan balancere din kropsvægt.

Du vil bemærke, at din rygsøjle ikke er lige, fordi den ene af dine fødder er foran den anden. Sørg derfor for at den vipper, så den ene af dine skuldre er lidt lavere end den anden. Undgå at hvile din kropsvægt på tæerne og hæle, men snarere buerne på dine fødder. Hvis du har en længere driver, bliver du nødt til at udvide din holdning mere, som tommelfingerreglen antyder.

Kropsholdning

Det er bedst at sørge for, at have den korrekte kropsholdning for at placere dig korrekt med driveren og bolden. Følgende trin skal hjælpe dig med at komme ind i den korrekte kropsholdning, inden du svinger køllen.

  • Afstanden mellem dine fødder skal være den samme som længden fra en skulder til den anden.
  • Din ryg skal være lige fra nedre ryg og opad. Du vil dog føle, at din rygsøjle vipper mod venstre ben.
  • Bøj knæene let, så du forbliver komfortabel og ikke mister din kropsbalance.
  • Stræk armene lidt frem, men hold dem afslappede og sørg for, at der ikke er bøjninger på albuerne, uanset hvor små.

Korrekt afstand fra bolden

Hvordan du distancerer dig fra bolden påvirker alle aspekter af den måde du rammer på. Din svinghastighed vil blive påvirket, hvis du har en tendens til at stå for tæt eller for langt fra bolden. Det påvirker også din lie-vinkel og i sidste ende den bane, som bolden tager.

For at bestemme den korrekte afstand fra bolden skal du være opmærksom på driverens længde, fordi ikke alle er ens. Hvil din golfklub på en plan overflade og sørg for, at den ikke vipper i nogen retning. Køllehovedenden skal være hvor bolden er, mens den anden ende skal være foran dit forben. Længden af ​​golfkøllen skal være afstanden mellem dig og bolden.

Afslappet krop

Der er normalt meget pres i det øjeblik før du rammer bolden, for sandsynligvis har det skud en enorm indflydelse på din præstation. En spændt krop er ikke ideel til en sådan situation. Hvad du skal gøre er at trække vejret dybt og slappe af dine muskler. Det er en sindstilstand; derfor skal du øve gentagne gange, indtil du får det rigtigt.

Ofte stillede spørgsmål

Skal hænderne være foran bolden med føreren?

Nej. Placer ikke dine hænder foran bolden. En drivers holdning og kropsposition under adressen tillader ikke hænderne at være foran bolden. Når du rammer bolden fra tee, vil du bemærke at dine hænder vil være i midten af ​​din krop ved stød.

Hvordan påvirker tee-højde driverafstanden?

Hvis din tee er for lav, er der stor sandsynlighed for, at du rammer bolden for højt, hvilket får bolden til at topspinne, hvilket til sidst sænker afstanden. Når tee-højden er for højt over jorden, er der meget plads til opadgående bane og du sandsynligvis vil ramme bolden for lavt. Dette medfører backspins, der fører til lav afstand.

Hvordan står du, når du bruger en driver?

At bruge en driver er meget forskellig fra, hvordan du bruger et golfjern. For en driver skal du stå sådan, at dine ben er langt fra hinanden i samme afstand som dine skuldre. Golfbolden skal være foran dig parallelt med den indvendige hæl på den forreste fod. Dine knæ skal være let bøjede og din rygsøjle let vippet mod din venstre.

I de fleste tilfælde finder du amatørgolfspillere, der har problemer med at ramme en bold med en driver. Desværre er det ikke amatører alene. Nogle erfarne golfspillere, der plejede at svinge jern har tendens til at have lignende problemer med drivere. Det er ikke for sent at lære og mestre den korrekte procedure til, hvordan man rammer bolden ved hjælp af en driver.

De vigtigste ting du skal passe på, er boldpositionering og holdning. Når du først har forstået de procedurer, er resten nemt. For at slå bolden langt, lige og præcist skal du øve og perfektionere dine positioner og teknikker.